zondag 13 oktober 2024

Review: Wick Bambix - When Things Grow Teeth (Rookie Records, 2024) (Singer/Songwriter / Pop)

Willia Van Houdt, alias Wick Bambix (zang en sologitaar) van de punk band uit Nijmegen, Nederland heeft op 13 september 2024 haar eerste solo album als LP, als CD en als digitale download via Rookie Records uitgebracht en deze is vooraf gegaan door de singles "Red Flag" (28 juli 2024) en "On Repeat" (28 augustus 2024) en hierop wordt ze bijgestaan door Patrick Schappert - gitaar en mandola en Tim Van Doorn - aanvullende instrumenten.

Het album bevat 10 nummers en start met "The Stakes", waarin Wick Bambix een uitstekende pop song met een gemiddeld tempo speelt en dit wordt gevolgd door "No Happy Ending", een rustige pop song en "Red Flag", een heerlijke swingende uptempo rock song, die tot beweging aanzet.
Daarna volgen "Hello Hopeville", een prima pop song met lichte country elementen en een gemiddeld tempo, "Evaporate", een pop song met een aanstekelijk dansbaar ritme en "On Repeat", een lekker in het gehoor klinkende pop song met een gemiddeld tempo.
In "My Old Man" zet Wick Bambix me een opnieuw een song met een gemiddeld tempo en een aanstekelijk ritme voor en in "Drag The Gravel" krijg ik een puike uptempo song te horen, die tot dansen aanzet.
Dan volgen "Daisies", een song met een gemiddeld tempo en een hoog meezing gehalte en "Swallow", een prachtige rustige pop song.

"When Things Grow Teeth" van Wick Bambix bevat 10 mooie pop songs, die je minstens 1 keer gehoord moet hebben en ik raad liefhebbers van singer/songwriter muziek en de betere pop dan ook aan deze schijf eens te gaan beluisteren.(luister naar dit album via de bandcamp link onder de recensie)




Geen opmerkingen:

Een reactie posten