maandag 3 september 2012

Review: Been Obscene - Night O'Mine (Elektrohasch, 2011)(Stoner)

Been Obscene is een Oostenrijkse band uit Salzburg, die bestaat uit: Thomas Nachtigal - zang en sologitaar, Peter Kryci - sologitaar, Philipp Zezula - basgitaar en Robert Schoosleitner - drums.
De band maakte in 2010 hun debuut op het Elektrohasch label met de CD "The Magic Table" en deze werd in 2011 gevolgd door "Night O'Mine", waarop 8 nummers staan.
De eerste daarvan heet "Endless Scheme", een lekker klinkend stonerrock nummer, waarin de gitaar sound te vergelijken is met die van Colour Haze en in deze song zitten diverse prima tempowisselingen, zodat het een genot is hier naar te luisteren.
Het volgende nummer heet "Snake Charmer", dat rustig begint met subtiele gitaarklanken, waarna de basgitaar en  drums invallen en het tempo langzaam wordt opgebouwd, om uit te monden in een schitterende uptempo stonerrock song.
Vervolgens Hoor ik "Cut The Rope", een nummer dat associaties bij me oproept met de jaren 80 muziek en deze melodieuze stonerrock song bevat een dansbaar en aanstekelijk ritme.
"Apathy" is van een heel ander kaliber en deze stonerrock song wordt een stuk steviger gespeeld, maar bevat toch ook een lekker swingend ritme.
Daarna volgt het titel nummer "Night O'Mine", dat in een redelijk hoog tempo gespeeld wordt, enkele prima tempowisselingen bevat en naar de hardrock neigt.
Dan krijg ik "The Run" te horen, waarin de band een uitstekende mix weet te maken van een pop en stonerrock song, waarbij ook het melodieuze naar voren komt.
In "Memories In Salvation" speelt de gitaar in een rustig tempo een heerlijk stukje solo, dat plotseling een stuk heftiger wordt, doordat de rest van de band in valt, maar even zo snel keert men terug naar het rustige van het begin.
Het laatste nummer, "Alone", is ook meteen het langste en in deze 8 minuten durende stonerrock song laat Been Obscene me nogmaals horen ook met rustige nummers heerlijke muziek te kunnen maken.
De laatste minuut van de CD krijg ik nog iets extra's in de vorm van een kleine toegift.
"Night O'Mine" is een prima CD, waarin de muziek erg afwisselend is en daarom geen minuut verveelt.
Been Obscene - Alone
www.youtube.com/watch?v=LPYY0M9MPZQ

Geen opmerkingen:

Een reactie posten