maandag 17 september 2012

Review: Samsara Blues Experiment - Revelation & Mystery (World In Sound, 2011)(Heavy Rock / Spacerock)

Samsara Blues Experiment is een band uit Berlijn, Duitsland, die in 2007 werd opgericht door sologitarist, zanger  Christian Peters.
Sinds 2008 bestaat de band verder uit Hans Eiselt - gitaar, Thomas Vedder - drums en Richard Behrens - basgitaar.
Na 2 EP's gemaakt te hebben, verscheen in 2010 hun lang verwachte debuut CD "Long Distance Trip", gevolgd in 2011 door "Revelation & Mystery", waar 7 nummers op staan en beide werden door het World In Sound label uitgebracht.
De CD opent met "Flipside Apocalypse", dat met een korte intro begint, waarna het geweld los barst en de band met regelmatige tempowisselingen hun mix van spacerock en heavy rock ten gehore brengt.
Vervolgens hoor ik "Hangin' On The Wire", een lekker klinkende spacerock song, die in een vrij hoog tempo gespeeld wordt en de invloed van een band als Hawkwind is hierin goed te horen.
Daarna krijg ik "Into The Black", een uptempo heavy rock song, waarin de hoofdrol voor de gitaren is, die soms met scheurende solo's mijn trommelvliezen teisteren.
In "Thirsty Moon" laat de band me horen ook rustige songs te kunnen spelen en dit schitterende nummer heeft een licht hypnotiserend ritme en invloeden uit de folk muziek.
"Outside Insight Blues" is zoals de titel al doet vermoeden een blues gerelateerde song, waarin ook de heavy rock in zit verwerkt, dit alles in een vrij rustig tempo gespeeld, dat naar het einde toe langzaam wordt opgevoerd.
Het opvallendste nummer is ongetwijfeld "Zwei Schatten Im Schatten", een op sitar en gitaar gespeeld heerlijk stukje klassiek aandoende muziek met oosterse invloeden.
De titelsong "Revelation & Mystery" begint met een zwaar en heavy slepend ritme van basgitaar en drums, dat de band het hele nummer weet vast te houden en hiermee gaandeweg naar een climax toe werkt.
"Revelation & Mystery" is een heerlijke CD met invloeden van de jaren zeventig van bands als Hawkwind, Deep Purple en Black Sabbath.
Samsara Blues Experiment - Into the Black
www.youtube.com/watch?v=A2QFD1LaoP0

Geen opmerkingen:

Een reactie posten