maandag 1 april 2013

Review: Love Messengers - Dogsmile (Soundhawk Records, 2013)(Powerpop)

De Finse band Love Messengers uit Pori, heeft een opvolger voor hun debuut CD "We Said We Said" uit 2010, waarop de band alleen maar covers speelde, onder de titel "Dogsmile" en hierop staan twee eigen composities van zanger-sologitarist Timo Paako plus een cover.
De band, die in een vernieuwde formatie speelt, bestaat verder uit: Jussie Reunamäki - orgel, Tarmo "Entwhistle of Eurajoki" Lethonen - basgitaar en Jaako "Crazy Kid" Kotiniemi - drums.
De bandleden speelden eerder in bands als: Electric Crayon Set, Elonkorjuu, Kinsky, Penniless People Of Bulgaria en Eleonoora Rosenholm, om er maar een paar te noemen.
Net als hun vorige schijf, is ook "Dogsmile" op het eigen Soundhawk label van Timo uitgebracht.
De titelsong "Dogsmile" is het openings-nummer van de CD EP en deze uptempo pop song heeft een aanstekelijk ritme, dat aanzet tot dansen en bevat invloeden uit countryrock, zoals The Allman Brothers Band.
Het tweede nummer is de cover "Crazy Kids" en ook hierin zit een zeer swingend dansbaar ritme, waarbij de muziek meer in de hoek van de powerpop zit.
Als laatste song krijg ik " Tarkka" te horen, dat een uptempo poprock song is met hoog meezing gehalte en een erg aanstekelijk vrolijk ritme en ik dit nummer zeker hit kansen geef, mochten de radiostations dit nummer oppikken.
Met "Dogsmile" heeft Love Messengers een lekker swingende EP gemaakt, die ik iedereen kan aanbevelen, om hem eens te beluisteren.

Love Messengers - She Said Ride ( Live ) - YouTube
www.youtube.com/watch?v=JlR5TOc7jm4

Geen opmerkingen:

Een reactie posten