maandag 8 april 2013

Review: Starfucker(STRFKR) - Miracle Mile (Polyvinyl Record Co., 2013)(Elektronische Pop)

Starfucker, of afgekort STRFKR, is een band uit Portland, Oregon, Amerika, die onder de naam Pyramid en Pyramidd bekend werd.
De band werd in 2007 als soloproject opgericht door Joshua Hodges (Sexton Blake) - zang, keyboards, sologitaar en drums.
Onder de naam Sexton Blake maakte hij 2 solo albums ("Sexton Blake" en "Plays The Hits"), die via het Expunged Records label verschenen .
Hun debuut was de EP "Starfucker" uit 2007, gevolgd door de EP "Burning Up" uit 2008 en hun eerste volledige CD "Starfucker", eveneens uit 2008.
Vervolgens verschenen "Jupiter" (EP, 2009), "Jupiter B-Sides" (EP, 2010), "Julius" (single, 2010), de geremasterde versie van "Jupiter" (EP, 2011), "Reptilians" (CD, 2011), "Dragon Queens" (7" vinyl split, 2011) / "Champagne Champagne", "The Wisdom Of Insecurity" (single, 2011), die van het album "Japan 3-11-11: A Benefit Album" kwam en "When I'm Alive" (single, 2012).
"Miracle Mile", dat via het Polyvinyl Records label is uitgebracht, is de derde volledige CD van de band, die momenteel bestaat uit: Joshua Hodges - zang, keyboards, sologitaar en drums, Shawn Glassford - basgitaar, keyboards en drums, Keil Corcoran - keyboards, drums en zang en Patrick Morris - sologitaar, keyboards en zang.
Op deze CD staan 15 songs, waarvan "While I'm Alive" de eerste is en dit is een dansbaar elektronisch stukje muziek met Japans klinkende invloeden, dat in uptempo gespeeld wordt.(luister naar dit nummer via de youtube link onder de recensie)
Vervolgens krijg ik "Sazed" te horen en ook in deze zeer dansbare song zitten Japans klinkende invloeden en is de muziek een mix van elektronische pop en new wave.
Daarna hoor ik "Malmö", waarin de band een dansbare melodische pop song laat horen, die gevolgd wordt door "Beachmonster", een lekker in het gehoor klinkende pop song, die licht psychedelische invloeden bevat en me in de verte aan de muziek van John Lennon doet denken.
Dan hoor ik het prachtige "Isea", een uitstekende rustige melodische pop song, die nog geen minuut duurt en abrupt over gaat in "Yayaya", een Japans aandoend elektronisch nummer, dat tachtiger jaren invloeden bevat.
In "Fortunes Fool" start de band vrij experimenteel, maar al spoedig verandert dat en krijg ik een uitstekende dansbare pop song te horen.
Het volgende nummer heet "Kahlil Gibran" en dit is een rustige pop song met prima samenzang en melodisch ritme, waarna "Say To You" volgt, dat elektronisch begint en opnieuw laat horen, dat de band fantastische pop songs weet te maken, waarin de uitstekende zang een grote rol speelt.
"Atlantis" is een erg dansbare pop song met sterke tachtiger jaren invloeden en "Leave It All Behind" is een heerlijke pop song met diverse tempowisselingen, die swingt als een trein.
Met "I Don't Want To See" gaat de band opnieuw de kant van de tachtiger jaren new wave op en combineert dit met elektronische dance muziek, waardoor dit een schitterende dansbare song wordt, die in een hitparade niet zou misstaan.
Daarna volgen "Last Words", een uitstekende dansbare pop song, "Golden Light", een heerlijke dansbare tachtiger jaren pop song met melodisch ritme, die me lichtelijk aan een band als Orchestral Manouvres In The Dark doet denken en over gaat in de afsluiter "Nite Rite", het langste nummer van de CD, dat lekker
dansbaar is, een geweldig hypnotiserend ritme bevat, psychedelisch klinkt en waarbij de prima samenzang het nummer extra kracht geeft en dit vind ik zonder twijfel het beste nummer van de CD.
"Miracle Mile", is een CD, die ik iedere fan van dansbare tachtiger jaren muziek van harte kan aanraden, maar ook degenen, die van psychedelische muziek en pop houden, komen ruimschoots aan hun trekken, kortom voor elk wat wils.
While I'm Alive By Starfucker (STRFKR) - YouTube
www.youtube.com/watch?v=MjlkCrJRL2c

Geen opmerkingen:

Een reactie posten