maandag 2 februari 2015

Review: Moth Effect - Crocodilians (Sun Stone Records, 2015) (Krautrock / Elektro)

Moth Effect is een one man band uit Sussex, Engeland, die incognito wil blijven en sinds 2009 zijn instrumentale muziek uit brengt via soundcloud, waarbij invloeden uit 60er jaren psychedelische muziek, elektronische muziek, kraut- en spacerock tot een geheel verwerkt worden. 
Zijn debuut album, waarop 10 nummers te beluisteren zijn, verschijnt half maart 2015 via het Sun Stone Records label op LP.

De LP start met "Look Nicely", waarin ik een swingende hypnotiserende mix van space- en krautrock te horen krijg, die in een zeer dansbaar ritme gespeeld wordt en aan zet tot meebewegen. (luister naar dit nummer via de soundcloud link onder de recensie)
Daarna volgt "Hot Slides" en hierin hoor ik een uitstekend dansbaar elektronisch nummer, dat enigszins commercieel klinkt en gevolgd wordt door "Fingerbobs", een lekker in het gehoor klinkend stukje dance met een licht hypnotiserend ritme.
Dan krijg ik "Otomadrone" te horen en bij dit heerlijke swingende krautrock nummer raak ik in een lichte trance en bij "Roll It Back Up" laat Moth Effect me mee swingen op zijn heerlijke dansbare elektronische muziek.
In "She Likes Her Sleep" krijg ik een schitterend hypnotiserend krautrock nummer voorgeschoteld, waarbij stil blijven zitten geen optie is en in "Seems Fine" hoor ik een rustig gespeelde mix van elektronische muziek en hypnotiserende ritmes.
Vervolgens geniet ik van een swingend licht hypnotiserend krautrock nummer, getiteld "Golden Tips", dat gevolgd wordt door "Ghosts Afraid Of The Dark", waarin ik een hypnotiserend stukje elektronische muziek te horen krijg, dat een dansbaar hypnotiserend ritme bevat.
Het laatste nummer "Sleepless & Beatless" is eveneens een fantastisch elektronisch nummer, dat in een niet al te hoog tempo gespeeld wordt en een zeer aanstekelijk dansbaar ritme bevat, waarbij het moeilijk is om stil te blijven zitten.

Moth Effect heeft met zijn debuut LP een uitstekend stukje muziek afgeleverd, waarmee hij me van begin tot eind heeft weten te boeien en ik kan dit album dan ook van harte aanbevelen aan elke liefhebber van krautrock en elektronische muziek.
Geen opmerkingen:

Een reactie posten