maandag 7 januari 2019

Review: Beechwood - Inside The Flesh Hotel (Alive Natural Sound Records, 2018) (Pop)

Beechwood werd in 2012 te New York City, New York, Amerika opgericht door Gordon Lawrence - zang en sologitaar, Andy Manzanares - basgitaar en Isa Tineo - drums.
Op 12 februari 2012 verscheen hun debuut single "Beach Babe"/"?The Crawl" als digitale download en deze werd op 4 september 2014 gevolgd door het debuut album "Trash Glamour", dat via Lolipop Records op cassette verscheen.
Daarna verscheen de 7" vinyl single "Uptown Daughter"/"It's Not Wrong" op 16 oktober 2015 bij Lefse Records, waarna het album "Songs From The Land Of Nod" op 4 augustus 2017 door Burger Records op cassette werd uitgebracht en vervolgens via Alive Natural Sound Records als LP (22 september 2017), CD (28 januari 2018), CDr (2018) plus als LP in een beperkte oplage op starburst vinyl (22 september 2017 en 23 februari 2018) verscheen.
Hun laatst verschenen album "Inside The Flesh Hotel" kwam 8 juni 2018 eveneens via Alive Natural Sound Records uit en verscheen op CD, LP en in een zeer beperkte oplage van 50 stuks op starburst vinyl, voorzien van handtekeningen, een CD, poster en T-shirt en op dit album, dat 12 nummers bevat, is basgitarist Andy Manzanares vervangen door Sid Simons.

Het eerste nummer van het album heet "Flesh Hotel" en hierin krijg ik een geweldige pop song voorgeschoteld, waar een slepend ritme in zit en in een niet al te hoog tempo gespeeld wordt, dat tegen het einde iets meer snelheid krijgt en deze song wordt gevolgd door "Boy Before", een aanstekelijke swingende rock song, die invloeden van The Jesus And Mary Chain heeft.
Dan volgt "Amy", een uitstekende licht psychedelische pop song, die in een gemiddeld tempo gespeeld wordt en aanstekelijk ritme heeft, waarna ik "Bigot In My Bedroom" hoor en de band me een schitterende rock song in de stijl van de jaren 70 glam- en powerrock bands, die in een gemiddeld tempo gespeeld wordt en een zeer dansbaar ritme heeft.
In "Over On Everyone" schotelt de band me een lekker in het gehoor klinkende dansbare pop song voor en in "The Ram" brengt Beechwood een fantastische song ten gehore, die sterk beïnvloed is door de muziek van John Lennon en ook die sfeer uit straalt.
Daarna speelt de band een verrukkelijk swingend uptempo instrumentaal nummer, getiteld "Nero", waarna "I Found Out" volgt en ik een heerlijke afwisselende poprock song hoor, die swingt en hierbij is het moeilijk om niet in beweging te komen.
Vervolgens zet de band me "Up And Down" voor en krijg ik weer zo'n swingende pop song voorgezet, die swingt en invloeden uit de jaren 60 heeft (luister naar dit nummer via de youtube link onder de recensie) en deze wordt gevolgd door "Sucker", waarin de band me opnieuw een lekkere jaren 70 gerelateerde powerrock song voorzet.
Verder speelt de band "I Don't Blame You Anymore", een mooie rustige song, die een licht psychedelisch karakter heeft en "Our Love Was Worth The Heartbreak",
dat eveneens in een niet al te hoog tempo gespeeld wordt, prima samenzang bevat en invloeden van de muziek van The Rolling Stones heeft.

"Inside The Flesh Hotel" van Beechwood staat vol schitterende zeventiger jaren gerelateerde pop songs, waarmee de band me van begin tot einde heeft weten te boeien en ik kan deze schijf dan ook van harte aanbevelen aan een ieder, die van de betere pop muziek houdt.

* De muziek van deze band/artiest is ook regelmatig te beluisteren op maandagavond tussen 20.00 en 22.00 uur (Europese tijd) in het radio programma Carry's Music Machine via www.osuradio.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten