maandag 24 juni 2013

Review: Various Artists - Bombing Brasil Brazilian Tribute To Motörhead (DG & Mafer Records, 2013) (Hardrock)

In 1997 werd te São Paulo, Brazilië, de "Motörheadbangers - SP Fan Club" opgericht.
Nadat in 2000 de voorzitters van zowel de Sepultura fan club (Toninho Iron), als van de Mötorhead fan club (Francisco Troya) zich realiseerden, dat er ontzettend veel Braziliaanse bands muziek van hun idolen speelden, kregen ze het idee bands te contacteren en hun te vertellen over hun tribuut plannen.
Eind 2001 waren alle opnamen gemaakt en werden aan diverse onafhankelijke labels aangeboden, maar door de hoge productie kosten, werd het project overal afgewezen.
Totdat het in 2011 in de handen van Danilo Guedes terecht kwam, die vond dat het een eer was om één van de grootste metal bands ooit te mogen eren en hij bracht de muziek in 2013 in een gelimiteerde vinyl oplage van 200 stuks op zijn label DG & Mafer Records uit.
De gedachte daar achter is niet het maken van winst, maar een oude droom tot werkelijkheid brengen en liefde er respect tonen aan iedereen, die aan dat project meegewerkt heeft.
De LP bevat 12 nummers van even zoveel bands, waarvan de eerste, Krapulas, start met het nummer "Motörhead" en dit is meteen een fantastisch openings-nummer van een band, die zo te horen uit de punk scene ontstaan is en het tempo ligt dan ook behoorlijk hoog.
Ook de volgende band, Necromancia, hanteert het hoge tempo, maar aan deze band is duidelijk te horen, dat ze uit het heavy metal circuit komen en hun interpretatie van het nummer "Overkill" mag er zeker zijn.
Vervolgens krijg ik Claustrofobia te horen en zij spelen "No Class", waarbij ik de zware heavy zang niet echt bij de song vind passen, maar de muziek is niet verkeerd, waardoor deze uitvoering er mee door kan.
"Killed By Death" heet de volgende song en hierin krijg ik uitstekende meiden rock zang te horen, die me aan de begin periode van Suzi Quatro en The Runaways doet denken, net als hun naam trouwens, want die is Black Heart, genoemd naar Joan Jet & The Blackhearts.
Dan hoor ik de band Funeratus, die een schitterende uitvoering van "The Ace Of Spades" ten gehore brengt, die gevolgd wordt door het laatste nummer van kant 1, "Stone Dead Forever", een uptempo nummer, dat door Ratos De Porão op vakkundige wijze gespeeld wordt.
Het eerste nummer van kant 2 heet "Stay Clean" en deze song wordt door de hardrock formatie Spectrus vertolkt en dat doen ze verdienstelijk met hun hardrock in zeventiger jaren stijl.(luister naar dit nummer via de youtube link onder de recensie)
Daarna krijg ik "The Hammer" voorgeschoteld door Killer Command en deze band maakt een mix van old school metal en punk en geeft daarmee een prima eigen draai aan deze song.
Toture Squad is de volgende band, die ik te horen krijg en deze heavy rock uitvoering van "On The Road" klinkt geweldig, mede door de zware rauwe stem van de zanger.
Een mix van heavy rock en speedmetal krijg ik van Nervochaos te horen, die "Iron Fist" spelen en ook dit is een uitstekend stukje rock, dat gevolgd wordt door het swingende "Deaf Forever" van Smegma, die hiermee één van de beste uitvoeringen van de LP spelen.
De afsluitende song komt van Bywar, die "We Are The Road Crew" laten horen en deze speedmetal uitvoering gaat me iets te snel, hoewel de muziek niet slecht klinkt en swingt als een trein.
De LP "Bombing Brasil Brazilian Tribute To Motörhead" bevat heerlijke stukken rock en is een aanrader voor iedereen, die van hardrock houdt en een "must" voor Motörhead fans.
SPECTRUS - Stay Clean Tributo ao Motörhead - New ... - YouTube
www.youtube.com/watch?v=sv7lpseNsao

Geen opmerkingen:

Een reactie posten