maandag 30 september 2013

Review: The Bevis Frond - Live From The Pyschedelic Network Festival 2011 (Woronzow, 2013) (Psychedelische Rock)

De Londense band Bevis Frond, die hun muziek sinds 1987 op de markt brengt via hun eigen Woronzow label, heeft in 2013 weer een nieuwe dubbel LP/CD uitgebracht, getiteld "Live From The Psychedelic Network Festival 2011" als de opvolger van hun eveneens in 2013 verschenen 2CD en dit is hun 21ste al, als je de CD, die de band samen met Country Joe maakte niet mee rekent tenminste.
De opnamen, die bijna 100 minuten duren, zijn van het optreden van 26 november 2011 en de 2LP versie wordt in een oplage van 777 exemplaren op de markt gebracht, waarvan er 222 op paars vinyl en 555 op zwart vinyl verschijnen en inclusief bij de 2LP zit een poster van 60 cm x 30 cm.
Het leek er lange tijd op, dat de band had opgehouden te bestaan, nadat Nick Saloman (sologitaar, keyboards en zang) zijn huis in Londen had verruild voor een landelijker gelegen plek in de buurt van de kustplaats Hastings en Adrian Shaw - basgitaar, ging toeren met ex-Hawkwind leden in de band The Hawklords.
Maar nadat de band in 2011 hun CD "The Leaving Of London" uitbracht, na een stilte van 7 jaar, lijkt het er op, dat de leden de smaak van het toeren weer te pakken hebben.
De band, die in dezelfde formatie als op hun vorige CD speelt, dus met Paul Simmons als tweede sologitarist en drummer Dave Pearce, die ook bij Hawklords achter het drumstel zit, start CD 1, waarop 8 songs staan, met "Reanimation", een lekker swingende psychedelische rock song, die hier in een langere versie gepeeld wordt, dan op de CD "The Leaving Of London".
Daarna hoor ik "Speedboat", eveneens van die zelfde CD en dit is een heerlijke rock song waarin enkele prima tempowisselingen zitten, die gevolgd wordt door "She's Entitled To", een vrij stevige, maar rustige rock song.
Dan krijg ik "He'd Be A Diamond" te horen en deze wordt als één van de 3 grootste hits van de band aangekondigd en dit is dan ook een prima rock song met gemiddeld tempo, die enigszins commercieel en aanstekelijk klinkt.
Vervolgens speelt de band weer een song van hun CD "The Leaving Of London", getiteld "Son Of A Warm Gun" en dit is een geweldig stukje muziek, waarin de band rustige en licht psychedelische rock laat horen, waarbij ik in de muziek op ga.
In het 15 minuten durende "Superseded" wordt de muziek een stuk psychedelischer en progressiever, waarbij de band alle remmen los gooit en een fantastisch swingend nummer laat horen.
Met "Why Have You Been Fighting, Me" krijg ik weer een nummer van "The Leaving Of London" te horen en hierin speelt de band een rock song in een gemiddeld tempo in die typische Bevis Frond stijl en ook deze song is om te smullen.
CD 1 wordt afgesloten met "Confusion Days", een aanstekelijke vrij ruige swingende rock song, waarbij stil zitten bijna niet mogelijk is en ik kijk dan ook verlangend uit naar CD 2, waar de andere 8 songs op staan en deze begint met "Lights Are Changing", een prettig in het gehoor klinkende pop rock song, die lichte countryrock invloeden heeft en feilloos in de volgende song over gaat, die "Reflections In A Tall Mirror" heet en hierin speelt The Bevis Frond een prima stukje rock.
"Darely Anthropoid" is opnieuw een swingende rock song, waarbij ik de neiging tot dansen moet onderdrukken en deze wordt gevolgd door "Johnny Kwango" van de CD "The Leaving Of London" en ook dit is een aanstekelijke rock song, waar de tekst uitnodigt tot mee zingen en de muziek me in beweging brengt.
Dan hoor ik "Stain On The Sun", een schitterende rustige ingetogen pop song (luister naar een versie van dit nummer via de youtube link onder de recensie),  waarna "High In A Flat" volgt en deze lekker klinkende rock song heeft een heftig einde.
Het langste nummer van CD 2 heet "Too Kind" en ook hierin speelt de band een fantastische psychedelische rock song met invloeden uit de progressieve rock.
De allerlaatste song heet "Down In The Well" en dit is een uitstekend snel rock & roll nummer, waarin het Bevis Frond geluid onmiskenbaar is en de band swingt als een trein.
De opnamen van "Live From The Psychedelic Network Festival 2011" klinken geweldig en geven een prima indruk van de live kwaliteiten van de band en zijn meer dan de moeite waard om beluisterd te worden en ik zit dan ook te popelen om de band weer eens in levende lijve aan het werk te zien.
The Bevis Frond - Stain on the Sun - YouTube
www.youtube.com/watch?v=7OZkN3Y6YYo

Geen opmerkingen:

Een reactie posten