maandag 23 september 2013

Review: Old Man's Will - Old Man's Will (Transubstans, 2013) (Hardrock)

De Zweedse band Od Man's Will werd in de zomer van 2011 opgericht door Gustav Kejving - drums en Klas Holmgren - sologitaar (laatstgenoemde speelt ook sologitaar in de band Gin Lady).
Nadat Tommy Nilsson - basgitaar en Benny Äberg - zang zich bij dit duo hadden gevoegd, was de band eind 2012 compleet.
Vier maanden later deed de band al een tournee door Europa en had alle nummers voor hun debuut album, dat door het Zweedse Transubstans label uitgebracht wordt, al klaar liggen en dit verschijnt zowel op LP als op CD.
Het album start met "Ellington", een op zeventiger jaren geschoeide hardrock song, die me aan de muziek van Deep Purple doet denken en dus gewoon erg lekker klinkt en swingend is.
Het volgende nummer heet "The Cauldron" en hierin gaat de band verder met het spelen van hun seventies hardrock, die door enkele prima tempowisselingen uitstekend klinkt en gevolgd wordt door het rustig gespeelde "Sea", een schitterende hardrock ballad.
"Why Deprive Me" is een uptempo hardrock song met een aanstekelijk ritme en "Smidesvals" een in het Zweeds gezongen hardrock ballad, waarin een heerlijk stukje orgelspel zit.
Daarna hoor ik "Judgement Day", waarin de band een hardrock song speelt, die spannend gehouden wordt door diverse tempowisselingen en in "Evil Woman" hoor ik Old Man's Will een uitstekende hardrock song spelen, waarin het ritme slepend is en regelmatig verandert.(luister naar dit nummer via de youtube link onder de recensie)
Dan krijg ik "An Annobling Evening" te horen, een uptempo hardrock song, die swingt als een trein en naar mijn mening het beste nummer van het album is.
Het laatste nummer heet "ÄLidhem" en hierin begint de band in een rustig tempo een lekker klinkende hardrock song te spelen, die langzaam opgevoerd wordt naar een climax.
"Old Man's Will" is een prima debuut album, dat bij hardrock liefhebbers zeker in de smaak zal vallen en het verdiend om beluisterd te worden.
Old Man's Will - Evil Woman - YouTube
www.youtube.com/watch?v=fqV1ppGX900

Geen opmerkingen:

Een reactie posten