maandag 25 november 2013

Review: Deep - Vol.1 (Transubstans, 2013) (Hardrock)

De Iataliaanse band Deep werd in 2011 te Gorizia opgericht en bestaat uit Tiziano - gitaar en Francesco - drums, die beiden ook in andere projecten spelen en uiteenlopende stijlen van muziek hebben.
Het duo is, zoals zoveel hedendaagse bands, sterk muzikaal beïnvloed door de muziek uit de jaren zeventig.

Op hun debuut CD "Vol.1" staan 8 nummers, waarvan "Sun" de eerste is en dit is een zware heavy metal song, waarin het tempo niet al te hoog is, terwijl de muziek in een hypnotiserend ritme gespeeld wordt.
Daarna krijg ik "Let It Roll In" te horen en hierin speelt de band, na een kort rustig intro, een stevige melodische hardrock song, die lekker swingt en gevolgd wordt door "The Wizard & The Mountain", een erg rustig startende hardrock song, die halverwege versnelt wordt en over gaat in een heftige heavy rock   song, om vervolgens terug te keren naar het begin ritme.(luister naar dit nummer via de youtube link onder de recensie)
In "Hyperventilation Revelation" hoor ik de band een vrij progressieve hardrock song spelen in een gemiddeld tempo, waarin gebruik gemaakt wordt van een didgeridoo en deze wordt gevolgd door "Nazca" een psychedelisch klinkende stonerrock song, die in een niet al te hoog tempo gespeeld wordt.
Dan volgt er een kort stukje gitaarspel van nog geen 30 seconden, dat "Teepee" heet, waarna de band verder gaat met "Long Haired Youth", een heerlijk instrumentaal swingend uptempo nummer, waarbij het moeilijk is, om niet mee te gaan bewegen.
Het laatste nummer van de CD heet "Sonic Mantra" en hierin  schotelt de band me in het begin van het nummer opnieuw een stevige swingende hardrock song voor, die na enkele minuten verandert in een rustig stukje muziek met een constant terug kerend ritme en hiermee sluit de band de CD op passende wijze af.

"Vol.1" is een prima klinkende CD, waarop lekkere afwisselende nummers staan en Deep heeft hiermee een uitstekend debuut gemaakt, dat zeker bij hardrock liefhebbers in de smaak zal vallen.Geen opmerkingen:

Een reactie posten