maandag 4 november 2013

Review: Vibravoid - Colour Your Mind (Fruits De Mer, 2013) (Psychedelische Rock)

Vibravoid werd in 2000 te Düsseldorf, Duitsland, opgericht en bestaat uit: Christian Koch - zang en sologitaar, Robert Braune - drums en M. Lammert - basgitaar en de band heeft zich muzikaal laten inspireren door o.a. (een vroege) Pink Floyd, Electric Prunes, Strawberry Alarm Clock en Spacemen 3 en talloze psychedelische progressieve rock bands.
Sinds 2000 heeft de band diverse LP's en CD's uitgebracht via verschillende labels, zoals: Triggerfish, Nasoni, Anzitisi Records, Krauted Mind Records, Herzberg Verlag en Sulatron.
Nadat ze begin 2013 hun eigen label Stoned Karma hebben opgericht, verschijnen daarop hun platen, maar ook staat de band met een nummer (Nearby Shiras, een cover van Kalacakra) op de LP Head Music van het Fruits De Mer Records label en is er een 7" vinyl single uitgebracht via dat zelfde label uit Engeland, die
3 covers bevat.

De eerste daarvan heet "Colour Your MInd", dat origineel door Tyrnaround uit Australië werd uitgebracht, een band die sterk beïnvloed was door The Seeds,  The Beatles uit hun periode 1967-1968 en Syd Barrtett en door de psychedelische muziek in het algemeen.
De uitvoering van "Colour Your Mind" door Vibravoid klinkt alsof het in de jaren 60 is gemaakt en deze fantastische psychedelische song, waarin de invloed van Syd Barrett sterk hoorbaar is, laat me opnieuw horen, hoe geweldig deze Duitse band is.
Het volgende nummer heet "La Poupee Qui Fait Non" en was in 1966 een hit voor de Fransman Michel Polnareff en deze versie van de song lijkt veel op het origineel, alleen is deze iets psychedelischer.
Het derde en laatste nummer van de single heet "Optical Sound" en daarvan was het origineel van Human Expression, een Amerikaanse band uit Los Angeles, die gedurende hun korte bestaan, van 1966-1967, 3 singles maakten.
Ook deze uitvoering van Vibravoid bevat schitterende psychedelische klanken, die me mee terug nemen in de tijd en me in een licht hypnotische trance brengen.(luister naar een gedeelte van dit nummer via de youtube link onder de recensie)

De single "Colour Your Mind" is een "Must" voor liefhebbers van psychedelische muziek.
Verplichte kost dus!
Geen opmerkingen:

Een reactie posten