maandag 23 december 2013

Review: Cosmonauts - Persona Non Grata (Burger Records, 2013) (Psychedelisch)

Cosmonauts is een Amerikaanse band uit Placentia, Orange County, California, die in de zomer van 2009 is opgericht door Alexander Ahmadi en Derek Cowart en verder bestaat uit James Sanderson III en Cole Devine.
In juni 2010 bracht Cosmonauts hun debuut vinyl LP met gelijknamige titel via Permanent Records uit, gevolgd in maart 2011 door de cassette EP "New Psychic Denim", waarna in maart 2012 de single "Emerald Green" verscheen.
Daarna bracht de band in April 2012 de vinyl LP "If You Wanna Die Then I Wanna Die" via Burger Records uit, die door de 7" vinyl EP "Lazerbeam" gevolgd werd in augustus van dat jaar, eveneens via Burger Records.
Vervolgens verscheen bij dit zelfde label in maart 2013 de 7" vinyl single "Pure Posture" / "Wear Your Hair Like A Weapon" als voorloper van het nieuwe album "Persona Non Grata", dat in augustus 2013 werd uitgebracht.

Het album "Persona Non Grata" bevat 10 songs, waarvan "Shaker" de eerste is en hierin laat de band me een aanstekelijke song met een dansbaar ritme horen, dat in de stijl van tachtiger jaren bands gespeeld wordt en gevolgd wordt door de single "Wear Your Hair Like A Weapon", een lekker klinkende psychedelische pop song, waarbij het moeilijk is stil te blijven zitten.
Daarna volgt "Sweet Talk" en in dit nummer zit weer een jaren tachtig geluid, dat in een uptempo gespeeld wordt en swingt als een trein, waarna ik "My Alba" te horen krijg en dit is opnieuw zo'n schitterende psychedelische pop song, waarmee de band me helemaal in de ban van hun muziek laat komen.
Dan laat de band me mee swingen met "What Me Worry?", een fantastische tachtiger jaren song met een uptempo en in "Vanilla" schotelt Cosmonauts me een rustige uitstekende licht psychedelische pop song voor.
In "Dirty Harry" krijg ik een snelle pop rock song te horen, waarin de band enigszins door the Sisters Of Mercy beïnvloed lijkt te zijn (luister naar dit nummer via de youtube link onder de recensie), waarna de band de andere kant van de single, "Pure Posture", ten gehore brengt en hierin laat de band me weer genieten van een licht hypnotiserende pop song.
Vervolgens hoor ik ""Summertime Blue"", een heerlijke rustige psychedelische pop song met enkele prima tempowisselingen en met de laatste song van de CD, "I'm So Bored With You" , laat de band me een soort mantra horen, die in een eentonig ritme gespeeld wordt en dus lekker hypnotiserend op me in werkt.

De CD "Persona Non Grata" bevat 10 schitterende songs, die me van begin tot eind hebben weten te boeien en ik kan deze geweldige CD dan ook aanbevelen aan een ieder, die van tachtiger jaren muziek en/of van psychedelische muziek houdt.Geen opmerkingen:

Een reactie posten