maandag 2 december 2013

Review: Moon Coven - Amanita Kingdom (Transubstans, 2013) (Stonerrock)

De band Moon Coven werd in de zomer van 2012 te Jonköping, Zweden, opgericht en bestaat uit:David Leban - zang en sologitaar, Axel Ganhammar - sologitaar, Justin Boyesen - sologitaar, Oscar Johansson - basgitaar en Frederik Dahlqvist - drums.
De bandleden begonnen met het schrijven van songs, die ze begin 2013 opnamen en dat resulteerde er in, dat hun debuut EP/album "Amanita Kingdom", waarop 5 nummers staan, in juni 2013 gereed was en in januari 2014 door het Transubstans label uitgebracht wordt.

De CD start met "Rules Of Dust", een psychedelische stonerrock song, waarin een heerlijk stevig hypnotiserend ritme zit, waardoor de band me vanaf de begintonen aan hun muziek weet te boeien.
Daarna krijg ik "Amanita Kingdom" te horen, een uitstekende progressief klinkende stonerrock song en ook hierin zit een lekker stevig ritme en prima gitaarspel.
Dan hoor ik "Amanita Kingdom II", eveneens een fantastisch progressief stonerrock nummer, dat een stuk rustiger gespeeld wordt en een licht psychedelisch ritme bevat. (luister naar dit nummer via de youtube link onder de recensie)
In "East" speelt de band een lekker in het gehoor klinkende stonerrock song met een hypnotiserend ritme en uitstekend gitaarspel en in "We Are Conquerors" laat de band me een geweldige licht psychedelische poprock song horen, die in een gemiddeld tempo gespeeld wordt.

Moon Coven heeft met hun debuut album een heerlijk stuk muziek gemaakt, dat ik iedere muziek liefhebber kan aanraden eens te gaan beluisteren, om misschien wel tot de zelfde conclusie te komen als ik; fantastisch!
Geen opmerkingen:

Een reactie posten