maandag 20 januari 2014

Review: L'Albero Del Veleno - Le Radici Del Male (Lizard Records, 2013) (Progrock)

In 2010 wordt te Firenze, Italië, de band L'Albero Del Veleno opgericht door Nadin Petricelli - keyboards en piano en Claudio Miniati - drums, die samen met Lorenzo Picchi - sologitaar, Dario Agostini - basgitaar en Mark Brenzini - fluit de band vormen en allen voelen zich sterk aangetrokken door de 60's, 70's en 80's filmmuziek van thrillers en horror films.
De band nam een medley van onuitgebrachte soundtracks op van de beste films van Lucio Fulci en nadat Dario Agostini was vervangen door Michele Andreuccetti en ook Francis Catoni - viool bij de band was gekomen, vond de band het tijd hun eigen muziek op te nemen.
L'Albero Del Veleno voorziet hun muziek tevens van videofilm beelden, die ze zelf schrijven en maken en hun live optredens worden eveneens door video projecties begeleid, terwijl men ook de mogelijkheid heeft om soundtracks van horror en/of thriller films op bestelling door de band te laten maken.
In 2013 werd de band  Winnaar van het "Horror Project Festival 2013" en tevens bracht de band dat jaar hun debuut album "Le Radici Del Male" via Lizard Records uit.

De CD "Le Radici Del Male" bevat 6 instrumentale nummers, die aangevuld is met een bonus track in de vorm van een muziek video van één van de nummers.
Het eerste nummer van het album heet "Dove Danzano Le Streghe" en dit begint in een rustig tempo dat enigszins licht experimenteel klinkt, maar gaat door een tempoversnelling vervolgens over in een fantastisch stukje symfonische rock, waarin lichtelijk folk invloeden door klinken, om daarna terug te keren naar het rustige spel, waar het nummer mee begon.
Daarna schotelt de band me "..E Resta Il Respro" voor, dat in het begin theatraal aan doet, maar verder in het nummer verandert in een mix van symfonische rock en folkrock, met de nadruk op de symfonische rock.
Dan hoor ik "Presenze Dal Passato", dat een geweldige rustige mix van symfonische muziek en klassiek gerichte muziek is, die uit een film zou kunnen komen.
In "Un Altro Gorno Di Terrore" laat de band me een mix van symfonische rock en het titel nummer van "Shaft" horen, die ook nog eens progressief klinkt met daarin luchtige en dreigende ritmes.(luister naar dit nummer via de youtube link onder de recensie)
Ook "Due Anime Nella Notte" krijg ik een schitterend stukje muziek te horen en hierin speelt de band in een afwisselend rustig en dreigend tempo een nummer, dat het beste omschreven kan worden als filmmuziek met symfonische invloeden.
Het laatste nummer van de CD heet "Al Di La'Del Sogno ...L'Incubo Riaffiora" en ook dit zou in een spannende film gebruikt kunnen zijn.
Hierin speelt de band een waanzinnig goede mix van filmmuziek, klassiek aandoende muziek, progressieve en symfonische rock, die soms dreigend klinkt, maar soms ook erg luchtig, waardoor de band me met hun mix ten volle van dit nummer laat genieten.

"Le Radici Del Male" is werkelijk een geweldige CD, die ik persoonlijk als meesterwerk zou bestempelen en daarom vind ik deze CD dan ook een aanrader van de bovenste plank voor iedere liefhebber van progressieve rock, symfonische rock en filmmuziek.
Geen opmerkingen:

Een reactie posten