maandag 9 februari 2015

Review: Sankt Otten - Engtanz Depression (Denovali Records, 2015) (Krautrock)

Het Duitse duo Sankt Otten, dat bestaat uit: Stephan Otten - drums, synthesizers en programma's en Oliver Klemm - sologitaar, basgitaar en synthesizer,  startte reeds in 1999 en bracht al 7 albums uit.
De band heeft sinds 2009 een contract met het Denovali Records label en hun CD/2LP "Messias Maschine" is de eerste, die in 2013 via dit label is verschenen.
Hun nieuwe album "Engtanz Depression" ("Close Dance Depression") is de derde in de rij van de trilogie ("Gottes Synthesizer, Sequeencer Liebe", "Messias Maschine").

Het album bevat 9 nummers en start met "Urlaub Unter Psalmen", waarin ik een fantastische mix van kraut- en spacerock te horen krijg, die langzaam opgebouwd wordt en een licht hypnotiserend ritme bevat.
Daarna hoor ik "Beten, Tanzen, Küssen", dat een zeer dansbaar ritme bevat en het duo me een mix van dance en krautrock voorschotelt (luister naar dit nummer via de soundcloud link onder de recensie), die gevolgd wordt door "Wo Es Immer Regnet" en hierin krijg ik een lekker swingend elektro nummer te horen.
Dan volgt "Im Lichtorgelparadies", waarin het duo me een heerlijk swingend elektro nummer laat horen, waaronder een stevige strakke beat zit, die medebepalend voor het nummer is en enigszins aan de muziek van Kraftwerk doet denken.
In "Der Himmel Ist Voll" laat Sankt Otten me genieten van een rustig stukje ambient en in "Karfreitagskarpfen Und Dolce Vita" hoor ik een uitstekend vrij rustig elektro nummer met een licht hypnotiserend ritme.
Vervolgens krijg ik het 12 minuten durende "Sing Die Apokalypse" voorgeschoteld en dit is zonder twijfel het beste nummer van het album.
Het duo speelt hierin een schitterend stukje krautrock in een hypnotiserend ritme, waardoor ik in een lichte trance kom en het is dan ook onmogelijk voor mij om hierbij stil te blijven zitten en naar het einde van het nummer versneld het duo het tempo, waardoor het een extra "boost" krijgt.
Met "Die Tragische Nummer" krijg ik een zwaar stuk muziek te horen, dat in een dramatische film niet zou misstaan en in het laatste nummer, getiteld "Ich Bau Dir Ein Museum" laat het duo me opnieuw zo'n fantastisch stukje krautrock horen, dat vol staat met lekkere dansbare hypnotiserende muziek.

Sankt Otten heeft me met "Engtanz Depression" ook deze keer weten te overtuigen van hun kwaliteiten en me volledig in de ban van hun heerlijke muziek gehouden, die het beluisteren meer dan waard is, kortom een aanrader.
Geen opmerkingen:

Een reactie posten