maandag 13 april 2015

Review: DeWolff - Live & Outta Sight (Electrosaurus Records, Suburban Records, 2015) (Progressieve Bluesrock)

DeWolff werd in 2007 te Geleen, Nederland opgericht door Pablo van de Poel - zang en sologitaar, Robin Piso - zang, Hammond orgel en basgitaar en Luka van de Poel - zang en drums, die toen 16, 17 en 13 jaar waren.
In 2008 won de band de eerste prijs in de landelijke finale van Kunstbende en was daarbij de eerste band in de geschiedenis van dit evenement, waarbij de jury geen kritiek had.
Manager Ron Engelen voorzag de band van een platencontract, waarna DeWolff hun debuut EP met gelijknamige titel in 2008 via het REMusic label uitbracht.
Daarna verschenen de albums: "Strange Fruits And Undiscovered Plants" (2010), "Orchards/Lupine" (2011), "Letter God - A Few Words On Psychedelica"(Boek + CD + DVD "Live At Lowlands", 2011), "DeWolff IV" (2012) en "Grand Southern Electric" (2014), maar ook maakte de band een aantal singles zoals: "Gold And Seaweed" (2008), "Fishing Night At Noon" (2009), "Crystal Mind" (2009), "Wicked Moon" (2010), "Don't You Go Up The Sky" (2010), "Pick Your Bones Out Of The Water" (2011), "Evil and the Midnight Sun" (2011), "Voodoo Mademoiselle" (2012), "Crumbling Heart" (2012) en "Evil Mothergrabber" (2014).
Na hun optreden op tv in "De Wereld Draait Door" kreeg  de band optredens in het hele land, onder andere in Paradiso te Amsterdam en in 2010 volgde hun eerste buitenlandse tournee in Duitsland en België plus een optreden op Pinkpop, waarna er in 2011 optredens volgden in Frankrijk, Hongarije en Italië en de band een platencontract tekende met het GoSet Music label, die hun platen in Nieuw Zeeland en Australië op de markt liet verschijnen.
Tevens was er dat jaar een documentaire over het ontstaan van de band op de Nederlandse televisie te zien.
Vervolgens trad de band in 2012 op  in Zwitserland, Oostenrijk, Italië, Polen, Frankrijk en Duitsland, bracht 3 albums tegelijk uit op 8 maart 2013 in Australië via het GoSet Records label, terwijl de band voor de opnamen van hun CD/LP "Grand Southern Electric" naar Amerika reisde.
Het nieuwe album "Live & Outta Sight", dat zowel op 2LP, 2CD en Digitaal uitgebracht wordt, werd voor het grootste gedeelte in de Melkweg te Amsterdam op genomen en vermeldenswaardig is nog dat de eerste 666 LP's als gelimiteerde uitgave verschijnen op rood/blauw 180 gram vinyl via hun eigen Electrosaurus Records in samenwerking met Suburban Records.

Het album bevat 13 nummers (8 op LP/CD 1 en 5 op LP/CD 2), waarvan "Evil Mothergrabber" de eerste is en hierin hoor ik de band een lekkere stevige progressieve rock song spelen, die een aangenaam ritme heeft en bij tijd en wijle vrij commercieel klinkt, waarna ik "Satila No 3" te horen krijg en daarin speelt de band een swingende bluesrock song, waarin de invloeden van de jaren 70 bands sterk naar voren komen.
Daarna schotelt de band me "(Ain't Nothing Wrong With) A Little Bit Of Loving" voor en ook in dit nummer pakt DeWolff de muziek van de jaren 70 als voorbeeld en krijg ik een heerlijke progressieve rock song van iets meer dan 10 minuten te horen, die swingt als een trein en waarin enkele prima tempowisselingen zitten.
Dan gaat de band verder met "Crumbling Heart", dat een swingende mix is van blues en progressieve rock en gevolgd wordt door "Medecine", waarin ik een schitterende rustige rock song te horen krijg, die ook nu weer blues invloeden bevat en over gaat in "Ride With You", waarin country invloeden zitten, waardoor de song enigszins uit de toon valt bij de rest van de nummers.
In "Voodoo Mademoiselle" keert de band terug naar het maken van hun lekkere stevige mix van blues en progressieve rock, waarna de band vervolgd met "Dance On The Buffalo" en hierin krijg ik opnieuw een uitstekende swingende mix van blues en progressieve rock te horen.
LP/CD 2 begint met "Stand Up Tall", waarin de band me een lekker in het gehoor klinkende swingende rock song voorschotelt, die gevolgd wordt door "It's About Time" en hierin krijg ik de voorliefde van de band voor bluesrock opnieuw te horen, waarna de band me laat genieten van "Restless Man", dat, ook nu weer, een heerlijke mix is van bluesrock en progressieve rock.
In "The Pistol", dat bijna 17 minuten duurt, laat DeWolff me een fantastisch progressief rock nummer horen en hierin laat de band hun muzikale kwaliteiten extra naar voren komen, om af te sluiten met "Don't You Go Up The Sky", een schitterend stukje progressieve rock, die met bluesrock doorspekt is.

Het album "Live & Outta Sight" van DeWolff staat vol lekker in het gehoor klinkende progressieve bluesrock songs en is dan ook een aanrader voor elke liefhebber van dit genre.(luister naar de teaser van dit album via de youtube link onder de recensie)
Geen opmerkingen:

Een reactie posten