maandag 29 februari 2016

Review: Mangrove - Days Of The Wicked (Transubstans, 2016) (Hardrock)

De Zweedse band Mangrove werd in 2006 te Stockholm opgericht en bestaat uit: Magnus Jernström - sologitaar, Jani Kataja - basgitaar en zang en Fredrik Broqvist - drums.
In 2009 bracht de band hun debuut album "Endless Skies" via het Transubstans label uit, na in februari 2008 eerste een demo te hebben opgenomen in de Gig Studio te Stockholm.
Het album kreeg lovende recensies, waarna de band opnieuw de studio in ging en in 2010 hun opvolger uit bracht, die "A Distant Dream Of Tomorrow" getiteld was en donkerder en zwaarder klonk.
Na enkele jaren van afwezigheid is de band terug met een nieuw album, "Days Of The Wicked", dat muzikaal het midden houdt tussen hun 2 eerdere platen en net als hun vorige albums ook deze keer door het Transubstans label wordt uitgebracht.

"Days Of The Wicked", dat 18 maart 2016 als digipack verschijnt, bevat 8 nummers, waarvan "Gambler" de eerste is en hierin hoor ik de band een schitterende 70er jaren hardrock spelen, waarbij de zang lichte overeenkomsten vertoont met die van Ozzy Osbourne, terwijl de muziek in een gemiddeld tempo gespeeld wordt en swingt.(luister naar dit nummer via de youtube link onder de recensie)
Het volgende nummer, dat ik voorgeschoteld krijg, heet "Different Pages (Of Life)" en ook in deze uitstekende uptempo hardrock song, waarin enkele prima tempowisselingen zitten, hoor ik, hoe de muziek van Black Sabbath de band heeft beïnvloed.
Daarna volgt "Into The Light", waarin de band me een lekker in het gehoor klinkende rock song voor zet, die wisselende tempo's bevat en zo nu en dan vrij snel te noemen is, waarbij de zang en muziek opnieuw associaties met die van Black Sabbath bij me oproepen, waarna de titelsong "Days Of The Wicked" te horen is en daarin speelt de band een geweldig zwaar stukje hardrock in een niet al te hoog tempo, dat naar het einde toe steeds meer opgevoerd wordt.
Dan hoor ik "Mangronaut", een heerlijke rustig startende rock song, die al snel meer snelheid krijgt en swingt als een trein, waarbij stil zitten geen optie is en gevolgd wordt door "Demonspirit", waarin de band me laat genieten van een swingende uptempo hardrock song.
In "Drift Away" krijg ik opnieuw een uitstekende rock song te horen met wisselende tempo's en in "In The Shade" verrast Mangrove me, door een verrukkelijk rustig instrumentaal psychedelisch rock nummer te spelen, dat afgesloten wordt met vogelgeluiden.

"Days Of The Wicked" van Mangrove is een heerlijk album, dat vol lekker in het gehoor klinkende hardrock songs staat en ik kan iedere liefhebber van dit genre dan ook aanraden, deze schijf eens te gaan beluisteren.
Geen opmerkingen:

Een reactie posten