maandag 15 februari 2016

Review: Papernut Cambridge - Love The Things Your Lover Loves EP (Gare Du Nord Records, 2016) (Psychedelische Pop)

Papernut Cambridge is een collectief uit Cambridge, Kent, Engeland, dat opgericht is door underground producer, technicus en gitarist Ian Button (Death In Vegas, Trashing Doves), als zijn nieuwste project.
Dit collectief bestaat uit: Ian Button, Robert Halcrow, Marco Magnani, Robert Rotifer, Darren Hayman, Jack Hayter, Ralegh Long, Mary Epworth, Will Twynham, Helene Bradley, Mat Flint, JJ Crash, Lucy Jopling, Paul Hawkins, Chris Potter, Alastair Harper, Ruari Meehan, Alex Templeton-Ward, Nick Tidmarsh, John Howard, Terry Miles en Emma Winston.
Andere huidige projecten en samenwerking verbanden zijn er onder andere met: Go Kart Mozart, David Cronenberg's Wife, Deep Cut, Darren Hayman, Pete Astor, Rotifer en Paul Hawkins.
Papernut Cambridge is gebaseerd op een denkbeeldige band uit een droom van 1990, die in 2013 tot leven is gewekt, door een groep te vormen uit vrienden en medewerkers.
Dat resulteerde in de 2 albums: "Cambridge Nutflake" (november 2013) en "There's No Underground" (oktober 2014), die beide door het Gare Du Nord Records label werden uitgebracht.
Hun nieuwe album, "Love The Things Your Lover Loves", staat voor 13 mei 2016 gepland en wordt zowel op 2LP (10"), CD en als digitale download en cassette uitgebracht via Gare Du Nord Records.
Voor Valentijnsdag 2016 is er speciaal een gratis "Valentines Day EP" verschenen onder de naam "Love The Things Your Lover Loves EP", waarop het titelnummer van de nieuwe LP en 1 nummer uit 1995 en 1 uit 1999 staan, plus een set tijdelijk blijvende tatoeages.

De EP start met "Love The Things Your Lover Loves" en daarin hoor ik de band een verrukkelijke psychedelische song ten gehore brengen, die in een niet al te hoog tempo gespeeld wordt, waarbij de zang me enigszins aan die van Steve Harley (Cockney Rebel) doet denken (luister naar dit nummer via de bandcamp link onder de recensie).
Daarna krijg ik "Number 33" te horen en ook dit is een vrij rustige pop song, die licht psychedelisch klinkt en een aanstekelijk ritme bevat, dat me aan het nummer "Saterday's Child" van The Monkees doet denken en daarbij is het moeilijk stil te blijven zitten.
Het laatste nummer van de EP heet "Valentine Neversent" en daarin speelt de band een uitstekende zeer rustige song, waarin diverse subtiele tempowisselingen zitten.

"Love The Things Your Lover Loves EP" van Papernut Cambridge is een heerlijke gratis plaat, die je in ieder geval minstens gehoord moet hebben en die ik iedere liefhebber van de betere pop en licht psychedelische muziek kan aanbevelen.
Geen opmerkingen:

Een reactie posten