maandag 14 maart 2016

Review: Interkosmos - Hypnotizer (Sulatron Records, 2016) (Psychedelische Rock / Spacerock)

Interkosmos werd in 2008 door Sula Bassana (Duitsland)(Electric Moon, Zone Six, Krautzone) - basgitaar, Sergio Ceballos (Spanje)(RIP KC) - zang en sologitaar en Pablo Carneval (Oostenrijk)(ex Electric Moon, The Blowing Lewinsky) - drums opgericht.
In dat zelfde jaar werd het album "Interkosmos" opgenomen en op CD-R uitgebracht, waarna de band een tournee door Spanje maakte en diverse optredens in Oostenrijk deed.
Vervolgens verliet Sergio Interkosmos om terug te keren naar zijn thuis land Spanje en ging de band in een andere samenstelling verder.
In de nieuwe formatie werden verscheidene nummers live opgenomen en daarvan staat er 1 als bonustrack op de CD, die 18 maart 2016, in een beperkte oplage van 500 stuks uitgebracht is en in april 2016 via het Noorse label Pancromatic als gelimiteerde 2LP verschijnt, waarvan er 300 op marmerkleurig vinyl en 300 op zwart vinyl worden geperst.
De mastering voor het album, dat de nieuwe naam "Hypnotizer" kreeg, is zoals gewoonlijk door krautrock legende Eroc gedaan, terwijl de nieuwe hoes door Lulu Artwork is gemaakt.

De CD, die 7 nummers bevat, start met "Lift Off" en daarin krijg ik een heerlijk ruimtelijk stukje muziek te horen, dat in een rustig tempo gespeeld wordt en halverwege iets sneller wordt.
Daarna hoor ik "Hypnotizer", waarin de band me een lekker in het gehoor klinkend spacerock nummer voorzet, dat diverse tempowisselingen bevat en in een niet al te hoog tempo wordt gespeeld, dat langzaam opgevoerd wordt, totdat er een vrij heftig spacerock nummer ontstaat. (luister naar dit nummer via de youtube link onder de recensie)
Dan volgt "Edentrip", en hierin schotelt Interkosmos me, in een gemiddeld tempo, een uitstekend psychedelisch spacerock nummer voor, waarna ik "Kosmos Amigos" te horen krijg, een schitterende mix van spacerock en psychedelisch rock met klassieke Spaanse invloeden en ook dit nummer wordt in een rustig tempo gespeeld.
In "Floatboat" laat de band me een licht hypnotiserend psychedelisch nummer horen, waarin het tempo iets over de helft steeds meer vaart krijgt en uitmondt in een heftig klinkend progressief stuk muziek.
Vervolgens laat de band me  genieten van "Rockit", een fantastisch swingend licht hypnotiserend krautrock nummer, dat gevolgd wordt door het geweldige bonus nummer "Samphonic Trip" en daarin zet de band me een experimenteel startend spacerock nummer voor, dat rustig begonnen wordt, waarna de band het tempo langzaam opvoert en het nummer naar een climax toe gebracht wordt.

"Hypnotizer" van Interkosmos bevat 7 verrukkelijke nummers, waar ik van begin tot einde van genoten heb en ik kan liefhebbers van spacerock en psychedelische rock deze schijf dan ook van harte aanbevelen.
Geen opmerkingen:

Een reactie posten