maandag 14 november 2016

Review: Various Artists - 30 Years Anniversary Tribute Album For The Monsters (Voodoo Rhythm Records, 2016) (Rock)

De band The Monsters werd in 1986 te Bern, Zwitserland opgericht en de eerste bezetting bestond uit: Beat-Man - zang en sologitaar, Yves - sologitaar en Oli - drums, die hun eerste cassette uitbrachten.
Tot halverwege de jaren 90 veranderde de bezetting van The Monsters regelmatig, maar vanaf 1995 bestaat de band uit: Beat-Man, Janosh - staande basgitaar, Di Putto - drums en Swain Lee - drums.
In de loop der jaren bracht de band, die op bijna elk continent speelde, ook een aantal albums uit, zoals: "Jungle Noise" (CD, 1995), "Youth Against Nature" (CD, 1997), "Birds Eat Martians" (CD, 1998), "I See Dead People" (LP+CD, 2002), "Hide And Seek" (alleen in Australië en Japan, CD, 2005), "The Worst Of ..." (LP+CD, 2006), ".... Pop Up Yours" (LP+CD, 2011), "Monster Masks" (her-uitgave van "The Mask" uit 1989) (LP+CD, 2013) en "Presents The Hunch" (her-uitgave van "The Hunch" uit 1991) (LP+CD, 2013), waarvan de meeste via het Voodoo Rhythm Records label van Beat-Man verschenen.
Om het heugelijke feit te vieren, dat de band 30 jaar bestaat, hebben artiesten van het Voodoo Rhythm Records label een tribuut album gemaakt, waarop 15 nummers staan, die The Monsters hebben uitgebracht.
Het album is 11 november 2016 verschenen en zowel op LP plus gratis CD + poster, als op CD worden uitgebracht

Het album start met Urban Junior (Zwitserland), die "Dead End Street" speelt en daarin hoor ik de muziek starten met ruimtelijke geluiden, die vergezeld gaan van een gesproken tekst, om na korte tijd over te gaan in een fantastische dansbare elektro song, die gevolgd wordt door "And Then You Cry" van Dylan Walshe (Ierland), die me een prima mix van een pop en country song in een niet al te hoog tempo voorschotelt.
Nicole Garcia (USA) brengt "Baby Ok" ten gehore en laat me genieten van een heerlijke pop song met een licht hypnotiserend ritme, die abrupt wordt afgebroken en Rolando Bruno (Colombia) speelt een lekker in het gehoor klinkende swingende rock song, die een Zuid-Amerkaans cumbia ritme heeft en "Nena Mi Droga Sos" heet.
Daarna volgt King Automatic (Frankrijk) met "Pony Tail And A Black Cadillac", een dansbare garagerock song met een heerlijk eentonig ritme, waarna ik "Black" van The Sex Organs (Zwitserland) voorgezet krijg en een schitterende uptempo garagerock song te horen krijg, die in een gemiddeld tempo gespeeld wordt.
Dan is het de beurt voor The Failed Teachers (Zwitserland) met "I See Dead People", dat met gesproken tekst begint, om na korte tijd te veranderen in een een lekkere punkrock song en dit nummer wordt gevolgd door "Kiss Her Dead" van Delany Davidson (Nieuw-Zeeland), die me een swingende pop song voorzet.
In "More You Talk" van Sudden Infant (Zwitserland) hoor ik een rustige swingende pop song, die live gespeeld is en na een minuut een stuk heftiger wordt en in "Mother's Nest" van Helios & Hess (Zwitserland) speelt Reverend Beat-Man mee en krijg ik een geweldige ruige garagerock song te horen, die tevens lichtelijk experimenteel klinkt.
Vervolgens zet Bigeneric (Marco Repetto) (Zwitserland) me "Let Me Spend The Night" voor, waarin ik een uitstekende licht hypnotiserende experimentele rock song hoor, die ruimtelijke geluiden bevat en The Devils (Italië) spelen "More You Talk Less I Hear" in een snelle ruige punkrock uitvoering.
Verder krijg ik "Goin Gaway Girl", een swingende hardrock song van The Sensiles (Zwitserland) te horen, "Pony Tail And A Black Cadillac", een schitterende swingende, bijna 13 minuten durende, mix van blues en rock & roll van Roy And The Devils Motorcycle (Zwitserland) en "I Wanna Be One Of The Monsters", een uitstekende eentonig gespeelde rock song, van Dennis & The Traktors (Zwitserland), waarin Dennis, de zoon van Philip Niederberger, te horen is, die de teksten roept.

Het album "30 Years Anniversary Tribute Album For The Monsters" bevat 15 door Beat-Man Zeller en The Monsters geschreven nummers, die door diverse artiesten vakkundig en op eigen wijze zijn geïnterpreteerd en gespeeld en ik kan dit prima album dan ook aanraden aan iedere fan van The Monsters, maar ook aan hen, die van garagerock, punk en rock in het algemeen houden. (luister via youtube naar de teaser onder de recensie om een indruk van de muziek te krijgen)
Geen opmerkingen:

Een reactie posten