maandag 13 februari 2017

Review: Dhidalah - No Water (Guruguru Brain, 2017) (Stonerrock)

Dhidalah werd in 2007 te Tokyo, Japan, opgericht door Church of Misery sologitarist Ikuma Kawabe, die samen met Wahei Gotoh - basgitaar en Konstantin Miyazaki - drums de band vormt.
De naam van de band komt van de mythologische reus Daidarabotchi, waarvan men geloofde, dat hij enorme bergen en landen creëerde.
Op 11 januari 2015 bracht de band hun debuut demo "Adamskii" uit als digitale download en 27 januari 2017 verscheen "No Water" eveneens als digitale download, maar ook in een beperkte oplage van 300 stuks op gekleurd 10" vinyl via het Guruguru Brain Records label.

Het album bevat 2 nummers, waarvan "GRB" het eerste is en daarin hoor ik de band een schitterend rustig psychedelisch begin spelen, dat na korte tijd over gaat in een geweldige snelle swingende mix van stoner en heavy rock, die in de stijl van jaren 70 bands als Jimi Hendrix Experience en Blue Cheer gespeeld wordt en tevens spacerock invloeden heeft.(luister naar dit nummer via de youtube link onder de recensie)
In "No Water" laat Dhidalah me genieten van een swingend licht hypnotiserend ritme, dat na enkele minuten verandert en ik een heftig stonerrock nummer te horen krijg, waarin het tempo gemiddeld is en de muziek eentonig, om kort onderbroken te worden door een stukje psychedelische muziek, dat al snel verandert, waarna de band verder gaat met het maken van hun geweldige stonerrock, die in een niet al te hoog dreigend tempo gespeeld wordt.

"No Water" van Dhidalah bevat 2 heerlijke stoner nummers, waar ik ten volle van genoten heb en bij de liefhebbers van deze muziek soort zeker in de smaak zullen vallen.

* De muziek van deze band/artiest is ook regelmatig te beluisteren op maandagavond tussen 20.00 en 22.00 uur (Europese tijd) in het radio programma Carry's Music Machine via www.osuradio.nl
Geen opmerkingen:

Een reactie posten