maandag 6 februari 2017

Review: The Man From Managra - Half A Century Sun (Inner Ear Records, 2017) (Pop)

The Man From Managra is het project van Coti K. uit Athene, Griekenland, die zijn muzikale carrière halverwege de jaren 80 begon.
Hij speelde in bands als Film Noir, In Trance 95, RAW en Mohammad, werkte als producer met onder andere: Giannis Aggelakas, Pavlos Pavlidis, Diafana Krina, Raining Pleasure en Tuxedomoon en hij werkte tevens als film en theater componist met Dimitris Papaioannou, Thomas Moschopoulos, Babis Makridis en Yorgos Lanthimos.
Coti bracht als solo artiest 8 albums uit, terwijl zijn eerste album, dat hij onder de naam The Man From Managra met gelijknamige titel uitbracht, in 2014 verscheen.
In de periode 2015-2016 nam hij de nummers voor zijn tweede album "Half A Century Sun" op, waarbij hij medewerking kreeg van  Panos Galanis op drums en verder spelen de volgende gastmuzikanten mee: Jim R White (Dirty Three, Peaches) - drums, Blaine L. Reininger (Tuxedomoon) - viool en zang, Hristos Lainas - bas- en sologitaar, Rena Rasoili (Venus Volcanism) - zang, James Whylie en George Avramidis (G.Aggelakas en 100%) - wind instrumenten.
Het album is 25 januari 2017 via Inner Ear Records in een speciale uitgave op LP verschenen en tevens als CD en als digitale download.

"Half A Century Sun" bevat 11 nummers en start met "Sailor", waarin ik een mooie dromerige rustige melodische song te horen krijg, die gevolgd wordt door "Saviours Of This World", een schitterende rustige pop song, die me lichtelijk aan Leonard Cohen doet denken. (luister naar dit nummer via de youtube link onder de recensie)
Daarna schotelt hij me "Sipping On Sorrow" voor en daarin brengt hij opnieuw een prachtige rustige song ten gehore en deze keer hoor ik daar de invloed van John Lennon in, waarna "Se Ti Rivedro" volgt, een uitstekende aanstekelijke dansbare pop song, die in gemiddeld tempo gespeeld wordt.
Dan zet hij me "Martha's Home" voor en krijg ik opnieuw een prachtige song in de stijl van Leonard Cohen te horen en deze wordt gevolgd door "You Can Keep Your Winters", een lekker in het gehoor klinkende pop song.
In "In This Century" hoor ik The Man From Managra een prima swingende melodische pop song in een gemiddeld tempo spelen en in "Because Of You" speelt hij een pop song met een gemiddeld tempo, waarin een vrij eentonig ritme zit.
Vervolgens hoor ik "Forgotten", een mooie rustige pop song, "This Wind", een heerlijke rustige aanstekelijke pop song en "Paddle Away", een licht  psychedelisch klinkend instrumentaal nummer van nog geen 2 minuten.  

"Half A Century Sun" van The Man From Managra is een verrukkelijke plaat om te beluisteren, die vol prachtige rustige pop songs staat en ik kan iedere liefhebber van de betere pop, deze schijf dan ook van harte aanbevelen.

* De muziek van deze band/artiest is ook regelmatig te beluisteren op maandagavond tussen 20.00 en 22.00 uur (Europese tijd) in het radio programma Carry's Music Machine via www.osuradio.nl
Geen opmerkingen:

Een reactie posten