maandag 10 september 2018

Review: Kris Gietkowski - Symmetric Communication (Fruits De Mer Records, 2018) (Progressieve Rock)

Kris Gietkowski werd in Polen geboren en maakte zelf zijn versterkers van oude radio's om zijn gitaar en keyboard te vervormen.
In 2007 verhuisde hij naar Groot Brittannië, waar hij zijn solo- en basgitaar, keyboard en Hammond orgel kocht.
Twee jaar geleden postte Kris "While Growing My Hair" en andere nummers van Egg op youtube onder de naam Grietek, waarmee hij de aandacht trok van muziekliefhebber Keith Jones, die tevens de eigenaar van het Fruits De Mer Records label is en dat resulteerde er in dat Fruits De Mer Records op 17 april 2017 het album "Songs From the First LP By Egg" (uit 1970) in een zeer beperkte oplage van 300 stuks als LP op gekleurd vinyl uitbracht.
Aangezien het album vrij succesvol was, besloot Fruits De Mer Records 2 andere albums van Kris Gietkowski aan "Songs From the First LP By Egg" te koppelen en deze in juli 2017 via het Strange Fish label uit te brengen onder de naam "Three Of A Kind".
Zijn album "Symmetric Communication", waarop 3 nummers staan, wordt op 8 oktober 2018 door Strange Fish, het sub label van Fruits De Mer Records, op gekleurd vinyl uitgebracht en bevat 2 eigen nummers, plus een nummer, dat op de tweede LP van The Egg ("The Polite Force") staat.

Het album start met het door Kris geschreven "FX 4" en daarin hoor ik hem een schitterend progressief rock nummer spelen, dat invloeden uit de muziek van Soft Machine en Egg heeft, progressieve jazz bevat, soms psychedelisch klinkt, diverse tempowisselingen heeft en bij tijd en wijle melodisch is.
In de cover "A Visit To Newport Hospital" krijg ik opnieuw een geweldige progressief nummer voorgeschoteld, dat sterke invloeden van Egg bevat.
In het laatste nummer laat Kris me opnieuw een fantastisch nummer horen, dat "Divided By Zero" getiteld is en hierin speelt hij nogmaals een stuk rock, dat vol subtiele tempowisselingen staat, progressief klinkt en in het straatje van Egg zou passen.

"Symmetric Communication" van Kris Gietkowski bevat 3 heerlijke progressieve rock nummers, die ik elke liefhebber van dit genre kan aanraden en ook zij, die fans van de band Egg zijn, zullen ruimschoots aan hun trekken komen.
Nog geen video beschikbaar!Geen opmerkingen:

Een reactie posten