maandag 10 september 2018

Review: Uncle Acid & The Deadbeats - Wasteland (Rise Above Records, 2018) (Psychedelische Hardrock)

De band Uncle Acid & The Deadbeats, die in 2009 werd opgericht, komt uit Cambridge, Engeland en bestaat uit: Kevin (K.R.) Starrs (ook wel bekend als Uncle Acid) - zang, sologitaar en orgel, Yotam Rubinger - slaggitaar en zang, Itamar Rubinger - drums en Dean Millar - basgitaar.
Muzikaal is de band sterk beïnvloed door de muziek van bands als The Beatles, Black Sabbath, Alice Cooper, Blue Cheer, Blue Öyster Cult, MC5 en The Stooges en de naam Uncle Acid werd bedacht door Rusty Day, die de zanger van  de band Cactus was en later de band Uncle Acid And The Permanent Damage Band oprichtte.
Het debuut album van Uncle Acid & The Deadbeats, "Volume 1", verscheen in 2010 en werd in 2012 gevolgd door "Blood Lust" en in 2013 door "Mind Control".
Ook verschenen er diverse singles zoals: "Poison Apple" (2013), "Mind Crawler" (2013), "Runaway Girls" (2014) en "Waiting for Blood" (2015) plus "Christmas Killer", die onder de bandnaam Sharon Tate Experience werd uitgebracht en op het verzamelalbum "Something In The Water - A Rise Above Compilation" uit 2013 verscheen het nummer "Down To The Fire".
Het album "The Night Creeper" werd begin 2015 in de Toe Rag Studio's onder leiding van Liam Watson (White Stripes, Tame Impala, Electric Wizard) opgenomen en bevat 10 nummers.
Het Rise Above Records label bracht 13 oktober 2017 het debuut album "Vol.1" van de band opnieuw uit, nadat het op vrijdag 13 februari 2010 (precies 40 jaar
na Black Sabbath's debuut album) in een zeer beperkte oplage van 30 stuks op CD-R was verschenen.
"Vol.1", dat 8 nummers bevat, verscheen op 180 gram, zowel op rood als op wit vinyl en bevat een boekje en tevens werd het album op CD uitgebracht.
Op 12 oktober 2018 verschijnt het album "Wasteland", waarop 8 nummers staan, via Rise Above Records.

Het album start met "I See Through You", waarin de band me een geweldige swingende psychedelische hardrock song voorschotelt, waarbij stil zitten geen optie is en dit nummer wordt gevolgd door "Shockwave City", een heerlijke uptempo rock song, die diverse subtiele tempowisselingen bevat en swingt.
Daarna hoor ik "No Return", een fantastische aanstekelijke rock song, die in een gemiddeld tempo gespeeld wordt en een licht hypnotiserend ritme heeft, dat  enkele minuten voor het einde over gaat in een rusig sproken stuk muziek, waarna Blood Runner" volgt en de band een schitterende swingende uptempo rock song ten gehore brengt, waarin diverse subtiele tempowisselingen zitten.
In "Stranger Tonight" speelt Uncle Acid & The Deadbeats opnieuw een heerlijke rock song in een hoog tempo, die swingt als een trein en in de titelsong "Wasteland" laat de band me genieten van een verrukkelijke, vrij rustige, poprock song, die langzaam iets meer vaart begint te krijgen en licht psychedelisch klinkt.
Dan zet de band me "Bedouin" voor en hoor ik een lekker in het gehoor klinkende uptempo rock song, die swingt en "Exodus", waarin de band een uitstekende swingende progressieve poprock song speelt, die tegen het einde in een langzamer tempo en psychedelisch wordt, waarna de muziek plotseling stopt.

"Wasteland" van Uncle Acid & The Deadbeats is een genot om naar te luisteren en ik kan liefhebbers van zowel hardrock, poprock en licht psychedelische rock, dit album dan ook zeer aanraden.

* De muziek van deze band/artiest is ook regelmatig te beluisteren op maandagavond tussen 20.00 en 22.00 uur (Europese tijd) in het radio programma Carry's Music Machine via www.osuradio.nl
Sorry, nog geen video beschikbaar!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten