maandag 3 december 2018

Review: Prins Obi And The Dream Warriors - Prins Obi And The Dream Warriors (Inner Ear Records, 2018) (Pop)

Singer / songwriter George Obi Dimakis, lid van de Griekse band Baby Guru, die voor zijn solo project onder de naam Prins Obi muziek maakt, heeft een jaar na zijn digitale debuut EP "Love Songs For Instant Success", die in december 2013 verscheen, in november 2014 een volledig album uitgebracht, met als titel "Notions".
Van "Notions", dat via Inner Ear Records op CD, LP + bonus CD en als digitale download is verschenen, werd de single "Weekend Lovers" getrokken, dat met 10 andere nummers op het album staat.
De nummers van het album werden in de afgelopen 10 jaar geschreven, waarvan sommige recentelijk en aan de plaat werd medewerking verleend door mede Baby Guru leden King Elephant en Sir Kosmiche, terwijl ook andere gast muzikanten zoals Kon Kon, Ku en Christina op het album mee spelen.
Op 24 april 2017 (Record Store Day) verscheen het album "The Age Of Tourlou" als LP, CD en als digitale download via het Inner Ear Records label en op deze plaat spelen The New Dream Warriors (leden uit de bands The Voyage Limpid Sound, Chickn en Baby Guru) mee.
Op 19 november 2018 verscheen het album "Prins Obi And The Dream Warriors", dat 11 nummers bevat, via Inner Ear Records in een beperkte oplage op LP (zwart doorzichtige vinyl), inclusief CD en als digitale download.

Het album start met "Concentration", een uitstekende uptempo pop song met sterke muzikale invloeden van het nummer "Baby Come Back" (The Equals) en deze wordt gevolgd door "Flower Child (Reprise)", waarin ik de band een geweldige swingende poprock song hoor spelen, dat een terugkerend, licht hypnotiserend,  ritme bevat, waarbij stil zitten geen optie is.
Daarna zet de band me "Negative People / Amoipe Anopone" voor, die swingt, me in beweging houdt, aanstekelijk klinkt en diverse tempowisselingen bevat (luister naar dit nummer via de youtube link onder de recensie) en gevolgd wordt door "Astral Lady Blues", een heerlijke swingende zetiger jaren gerelateerde poprock song, waar elementen van progressieve rock.
In "Fingers" speelt de band een eind zeventiger jaren ritme ("Fire"van The Pointer Sisters) en krijg ik een dansbare poprock song voorgezet, die tevens invloed heeft van glamrock muziek en in "Aihn" hoor ik Prins Obi And The Dream Warriors een lekker in het gehoor klinkende mix van Zuid Amerikaanse muziek en pop maken .
Dan hoor ik "Aaamantina Otepa", een rustige melodische pop song, die tempowisselingen heeft en in het Grieks gezongen wordt en gevolgd wordt door "Sally Jupinero", een fantastische aanstekelijke uptempo pop song, waarin het ritme en zang sterk zijn beïnvloed door het geluid van The Kinks.
Vervolgens zet de band me "Guilty Pleasure Theme" (Feat. Bjenny Montero) voor en hierin krijg ik een prachtige licht psychedelische poprock song te horen, die in een niet al te hoog tempo gespeeld wordt en naadloos door loopt in "For Absent Friends" de band een mooie rustige song voorschoteld, waarop de zang hoofdzakelijk door pianospel begeleid wordt.
Het laatste nummer "Wide Open" is eveneens een uitstekende rustige pop song, waarbij de muziek, net als in het vorige nummer, voor het grootste gedeelte bestaat uit zang en piano.

Prins Obi And The Dream Warriors heeft me met hun gelijknamige album van begin tot einde weten te boeien en ik kan dit prima pop album dan ook ten volle  aanraden, aan een ieder die van de betere pop houdt.

* De muziek van deze band/artiest is ook regelmatig te beluisteren op maandagavond tussen 20.00 en 22.00 uur (Europese tijd) in het radio programma Carry's Music Machine via www.osuradio.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten