maandag 3 december 2018

Review: Il Sentiero Di Taus - Macrocosmosi (Locanda Del Vento, 2018) (Symfonische Rock)

Il Sentiero Di Taus werd in 2011 te Milaan, Italië  en bestaat uit: Gennaro Lucio Zinzi - zang en sologitaar, Tiziano Taccini - sologitaar, Jesus - basgitaar en Claudio "Buddha" Buonfiglio - drums.
De band bracht op 1 januari 2013 hun debuut album "La Grande Perla" op CD en als digitale download uit en deze werd 13 april 2018 gevolgd door "Macrocosmosi", dat via Locanda Del Vento, het sub label van Lizard Records, verscheen en 9 nummers bevat.

Het album begint met "Overture", waarin ik de band een uitstekend symfonisch nummer hoor spelen, waar Oosterse, klassieke en hardrock invloeden in zitten en deze wordt in een gemiddeld tempo gespeeld en gevolgd door "Decisione", een prima afwisselende symfonische song, die diverse tempowisselingen heeft.(luister naar dit nummer via de youtube link onder de recensie)
Daarna zet de band me "Era Moderna" voor en krijg ik een Oosters klinkend symfonisch nummer te horen, dat iets na de helft van het nummer verandert als de zang er bij komt en de muziek lichtelijk naar klassiek begint te neigen en dit nummer wordt gevolgd door "Genesi" speelt Il Sentiero Di Taus een vrolijk startende song, waarin symfonische rock, hardrock en wisselende tempo's aan elkaar worden gesmeed.
In "Sorridi (Penitenza)" schotelt de band me een afwisselende rock song voor en in "Adamo (Part 1)" brengt de band een lekker in het gehoor klinkende aanstekelijke poprock song ten gehore, die met mooie blokfluit tonen begint en lichte Griekse invloeden heeft.
Dan volgt "Canis Ferox (Le Debolezza Dell'Uomo)", een prima mix van symfonische en progressieve rock, die wisselende tempo's en hardrock invloeden heeft en in een gemiddeld tempo gespeeld wordt en gevolgd wordt door "Al Jilwah (Il Libro Della Legge)", waarin ik een mooie, vrij rustige, afwisselende rock song hoor, die klassieke en hardrock invloeden heeft.
Als laatste nummer krijg ik "Adamo (Parte 2)" te horen en daarin speelt de band een aanstekelijke mix van hardrock, folk en zuid Europese ritmes, die ook nu weer, diverse tempowisselingen bevat.

"Macrocosmosi" van Il Sentiero Di Taus is een uitstekende schijf, die afwisselende muziek bevat, waarin diverse stijlen gecombineerd worden, waarbij de symfonische rock centraal staat en ik kan liefhebbers van dit genre dan ook aanraden, deze CD eens te gaan beluisteren.

* De muziek van deze band/artiest is ook regelmatig te beluisteren op maandagavond tussen 20.00 en 22.00 uur (Europese tijd) in het radio programma Carry's Music Machine via www.osuradio.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten