zondag 18 augustus 2019

Review: Wires & Lights - A Chasm Here And Now (Oblivion / SPV, 2019) (New Wave / Post-Punk)

Wires & Lights uit Berlijn, Duitsland bestaat uit: Justin Stephen (ex-Passion Play) - zang en sologitaar, Ralf Hünefeld - sologitaar en synthesizer, Gabriel Brero - basgitaar en Sebastian Hilgetag - drums.
De band brengt hun debuut album "A Chasm Here And Now", waar 10 nummers op staan, op 13 september 2019 als CD en als digitale download uit via Oblivion / SPV.

Het eerste nummer van de CD heet "Drive" en daarin zet de band me een schitterende mix van new wave en pop voor, die een licht hypnotiserend terugkerend ritme bevat en gevolgd wordt door "Swimming", een heerlijke swingende new wave song, die een dansbaar ritme en een terugkerend ritme heeft.(luister naar dit nummer via de youtube link onder de recensie)
Daarna hoor ik "Anyone", een mooie, vrij rustige, post-punk song, die lichtelijk bombastisch klinkt een aanstekelijk ritme heeft, waarna "24H" volgt en de band een lekker in het gehoor klinkende new wave song in een gemiddeld tempo speelt.
Ook in "Sleepers" schotelt Wires & Lights me een geweldige swingende uptempo new wave song voor, waarbij stil zitten geen optie is en in "Cuts" krijg ik opnieuw een uitstekende song te horen, die sterke invloeden uit de jaren 80 en een dansbaar ritme heeft.
Dan volgen "Controller Resistor", een prima song, die rustig begint en halverwege meer snelheid krijgt en swingt en "Dead To Us", een verrukkelijke zware song, die in een gemiddeld tempo gespeeld wordt, een aanstekelijk ritme heeft en invloeden van Joy Division bevat.
Verder speelt de band "Electric", een uptempo new wave song met aanstekelijke ritme en enkele subtiele tempowisselingen en "Going, Going, Gone" en hierin laat de band me genieten van een verrukkelijke dark wave song, waar lichte invloeden van The Sisters Of Mercy in zitten.

"A Chasm Here And Now" van Wires & Lights is een fantastische CD, waarmee de band me terug naar de jaren 80 new wave voerde en ik kan iedere liefhebber van deze muzieksoort en post-punk dan ook aanraden, deze schijf eens te gaan beluisteren.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten