zondag 18 augustus 2019

Review: David Woodcock - Normal Life (Blow Up Records, 2019) (Reggae / Pop)

David Woodcock uit Southend-on-Sea, Engeland, die in 2011 begon, bracht zijn debuut download single "Same Things" in 2013 uit, die op 4 augustus 2014 gevolgd werd door het CD album "David Woodcock", waar een gesigneerde ansichtkaart bij zit.
Daarna volgden "Beggars Can't Be Choosers", zijn eerste offciële 7" single, die via Blow Up Records in een beperkte oplage van 500 stuks op gekleurd vinyl is uitgebracht en "Open Secret" (2014), plus de digitale EP "The Adventures Of You And Me".
Op 13 september 2019 verschijnt zijn tweede album "Normaal Life" in een beperkte oplage van 500 stuks op zwart vinyl en als via Blow Up Records en deze wordt vooraf gegaan door de single "Fixtures And Fittings", dat ook op het album staat.

De LP, die 13 nummers telt, begint met de titelsong "Normal Life", een fantastische uptempo mix van pop en reggae, die theater invloeden heeft en diverse tempowisselingen bevat en gevolgd wordt door het op single verschenen "Fixtures And Fittings", dat begint met de tonen van "Down Under" van Men At Work en hierin speelt David een lekkere swingende dansbare mix van reggae en pop met sterke invloeden van Men At Work en Madness, waar diverse tempowisselingen in zitten.
Daarna krijg ik "My Escsapism" voorgezet, waarin David een mooie rustige pop song ten gehore brengt, die gevolgd wordt door "Little Hope", een uitstekende uptempo pop song, die een aanstekelijk ritme heeft en dansbaar is, waarna "Lover And A Friend" volgt en ook dit is een lekker in het gehoor klinkende uptempo pop song, die aanzet tot dansen.
In "Don't Hold My Hand" speelt hij een geweldige licht psychedelische pop song, dat een terugkerende ritme bevat en swingt als een terin, in "No Need For Violence" speelt hij opnieuw een prachtige pop song, die een gemiddeld tempo heeft en in "Broken" schotelt David me nogmaals een mooie uptempo pop song voor.
Dan volgen "If You Ever Get Out Of Your Bedroom", een door blazers begeleide uptempo pop song, "Peep Show", een song met een aanstekelijk ritme en een gemiddeld tempo, "Someone Else's Problem", een heerlijke song met enkele tempowisselingen.
Verder hoor ik "Sad", een swingende pop song, waar enkele subtiele tempowisselingenen een aangenaam ritme in zitten en "Old Town", dat met rustige piano tonen gespeeld wordt, Hawaii gitaar bevat en een nostalgisch karakter heeft.

"Normal Life" van David Woodcock is een uitstekende plaat, die vol prima songs staat en ik kan deze schijf dan ook van harte aanbevelen, aan een ieder, die van de betere pop houdt.
Sorry! Nog geen video beschikbaar.Geen opmerkingen:

Een reactie posten