zondag 19 juni 2022

Review: Valley Of The Sun - The Chariot (Ripple Music / Fuzzorama Records, 2022) (Rock)

Valley Of The Sun uit Cincinnati, Amerika, werd in 2010 opgericht en bestaat uit: Lex Vegas - drums, Chris Sweeney - basgitaar en keyboards, Josh Pilot - sologitaar en Ryan Ferrier - zang en sologitaar.
De band bracht in 2011 hun debuut uit met de EP "Sayings Of The Seers", die via Kozmik Artifactz verscheen en deze werd gevolgd door: "Electric Talons Of The Thunderhawk" (2013, Fuzzorama), "Volume Rock" (2016, Fuzzorama) en "Old Gods" (2019, Fuzzorama).
OP 17 juni 2022 brengt de band hun album "The Chariot" uit als LP in een beperkte oplage van 500 stuks op transparant oranje vinyl, als LP op zwart vinyl, als CD en als digitale download via Ripple Music en Fuzzorama Records en deze bevat 10 nummers.

Het album begint met "Sweet Sands", waarin Valley Of The Sun een schitterende stevige progressieve bluesrock song in een niet al te hoog tempo ten gehore brengt, die invloeden van stonerrock heeft en een aanstekelijk terugkerend ritme bevat en gevolgd wordt door "Images", een heerlijke rock song met een gemiddeld tempo en een aanstekelijk dansbaar ritme, waarbij stil zitten niet aan de orde is en "Devil I've Become", een swingende uptempo rock song met subtiele tempowisselingen.
Daarna volgen het titel nummer "The Chariot", een uitstekende rock song met een gemiddeld tempo en een terugkerend ritme, die progressieve invloeden heeft en tempowisselingen bevat, "Headlights", een geweldige swingende uptempo song met een aanstekelijk ritme, dat aanzet tot beweging en "As We Decay", een fantastische rustige mix van country en rock met desert rock invloeden.
In "Running Out Of Love" zet Valley Of The Sun me een lekker in het gehoor klinkende song in een gemiddeld tempo voor, die een terugkerend en een aanstekelijk ritme heeft en in "Sunblind" krijg ik een verrukkelijke snelle rock song te horen, die progressieve rock invloeden heeft.
Dan volgen "The Flood", een puike rock song met een gemiddeld tempo en een aanstekelijk ritme, die halverwege meer snelheid krijgt en gaat swingen en "Colosseum", een prima song met een gemiddeld tempo en een aanstekelijk dansbaar ritme.

"The Chariot" van Valley Of The Sun staat vol schitterende rock nummers, die invloeden van stoner bevatten, met, wat mij betreft, "As We Decay" als uitschieter en ik raad liefhebbers van stoner en de betere rock aan deze schijf eens te gaan beluisteren.(luister naar dit album via de bandcamp link onder de recensie)
Geen opmerkingen:

Een reactie posten