zondag 11 december 2022

Review: Caravela Escarlate - III (Karisma Records, 2023) (Progressieve Symfonische Rock)

Caravela Escarlate uit Rio De Janeiro, Brazielë is in 2011 opgericht en bestaat uit: Jove David Paiva - zang, bas- en sologitaar en viool, Elcio Cáfaro - drums en Ronaldo Rodrigues - keyboards en synthesizer.
De band bracht in 2016 hun debuut uit met het album "Rascunho", dat als CD-r in eigen beheer werd uitgebracht, waarna "Caravela Escarlate", dat op 1 maart 2019 in eigen beheer en via Karisma Records als LP, als CD en als digitaal album verscheen en deze wordt op 27 januari 2023  gevolgd door "III", dat 7 nummers bevat en via Karisma Records verschijnt als LP, als CD en als digitaal album.

Het album begint met "Bússola Do Tempo", waarin Caravela Escarlate een schitterend stuk uptempo elektronische progressieve rock speelt, dat jaren 70 invloeden bevat en swingt als een trein (luister naar dit nummer via de bandcamp link onder de recensie) en gevolgd wordt door "Castelos Do Céu", een fantastische symfonische song met wisselende tempo's, die een aanstekelijk ritme heeft.
Daarna volgen "Sonhos Medievais", een uitstekende song met een gemiddeld tempo en een swingend ritme met invloeden van de jaren 70 bands en "Mandala", een verrukkelijk instrumentaal nummer met een gemiddeld tempo.
In "Cruz Da Ordem" laat Caravela Escarlate me genieten van een geweldig stuk progressieve rock met wisselende tempo's en een aanstekelijk ritme, dat tegen het einde iets meer snelheid krijgt en in "Ciclos" schotelt de band me een vrij rustige symfonische song voor.
Dan volgt het laatste nummer "Filtro Dos Sonhos" en hierin krijg ik opnieuw zo'n heerlijk swingend instrumentaal progressief symfonisch nummer met een gemiddeld tempo te horen, dat een aanstekelijk ritme en tempowisselingen bevat.

"III" van Caravela Escarlate is een puike progressieve symfonische rock plaat, die lekker in het gehoor klinkende nummers bevat, waar ik erg  van genoten heb en ik kan liefhebbers van deze muzieksoort en jaren 70 progressieve rock deze schijf dan ook van harte aanraden.
Geen opmerkingen:

Een reactie posten