zondag 26 november 2023

Review: Dim Electrics - Dim Electrics (Sulatron Records, 2023) (Psychedelische Rock)

Dim Electrics startte in 2014 is het alias van de multi-instrumentalist Mahk Rumbae, een Engelsman die in Wenen, Oostenrijk woont.
Op 8 december 2023 brengt hij zijn debuut album "Dim Electrics" uit via Sulatron Records en dit verschijnt als LP in een beperkte oplage van 300 stuks op gerecycled zwart vinyl, inclusief een download code.

Het album, dat 5 nummers bevat start op kant A met "Ways Of Seeing", waarin Dim Electrics een uitstekend psychedelisch stuk muziek met een gemiddeld tempo ten gehore brengt, dat een licht hypnotiserend terugkerend ritme bevat en tot beweging aanzet  (luister naar dit nummer via de bandcamp link onder de recensie) en deze song wordt gevolgd door "Memory Cage", een fantastisch instrumentaal uptempo nummer met een aanstekelijk terugkerend ritme, waarbij stil zitten geen optie is.
Daarna volgen "Saint", een verrukkelijke psychedelische song met een gemiddeld tempo, krautrock invloeden en een licht hypnotiserend terugkerend ritme en "Burn", een schitterende uptempo psychedelische song, die tot dansen aanzet en een terugkerend ritme bevat.
In het langste nummer "Dream Reaction", dat 18 minuten duurt, zet Dim Electrics me een heerlijke song met een niet al te hoog tempo voor, die psychedelische en ruimtelijke invloeden bevat, tempowisselingen en een terugkerend ritme heeft en halverwege over gaat in een swingend stuk krautrock.

"Dim Electrics" van Dim Electrics is een uitstekend debuut album, dat vol geweldige psychedelische nummers staat, die invloeden van krautrock bevatten, waar ik enorm van genoten heb en ik raad elke liefhebber van deze muzieksoorten dit album dan ook van harte aan.
Geen opmerkingen:

Een reactie posten