maandag 13 november 2023

Review: Riptide Rats - The Eastwood EP (Ghost Highway Records, 2023) (Surf)

Riptide Rats uit Kungsbacka City, Zweden bestaat uit: Fredrik Wallgren - drums, Jocke Olsson - basgitaar en Gustav Wilhelmsson - sologitaar.
De band bracht op 31 oktober 2023 hun debuut uit met "The Eastwood EP", die als 7" EP via Ghost Highway Records in een beperkte oplage van 300 stuks werd uitgebracht, waarvan er 150 op oranje vinyl en 150 op zwart vinyl verschenen en tevens verscheen het nummer "The Riptide Rats Theme" op het compilatie album "Short & Swede", dat eveneens via Ghost Highway Records verscheen.

De EP, die 4 nummers bevat, start met "Clint Eastwoods Mule", waarin Riptide Rats een geweldig uptempo surf nummer ten gehore brengt, die een vrolijk terugkerend ritme heeft en herkenbare tonen bevat en dit nummer wordt gevolgd door "The Riptide Rats Theme", een kort swingend uptempo nummer met subtiele tempowisselingen.
Op de B-kant krijg ik een nummer van John Blair te horen, getiteld "Rumble At Waikiki" en hierin speelt de band een uptempo surf nummer, dat een gesproken intro heeft, waarna de muziek losbarst en swingt als een trein en in "Breaker" schotelt de band me een fantastisch rock nummer met een niet al te hoog tempo voor, dat een terugkerend ritme heeft en licht dreigend overkomt.

"The Eastwood EP" van Riptide Rats bevat 4 verrukkelijke surf nummers, waar ik vanaf de begintonen enorm van genoten heb en ik raad elke liefhebber van dit muziekgenre deze 7" dan ook sterk aan.(luister naar de EP via de bandcamp link onder de recensie)
Geen opmerkingen:

Een reactie posten