zondag 5 november 2023

Review: The Why Oh Whys - Dead Or Alive (Beluga Records, 2023) (Powerpop)

The Why Oh Whys uit Flen, Zweden, werd in 2018 opgericht en is het alter ego van Alexander Månsson, die alle instrumenten speelt. 
Hij bracht op 5 januari 2018 zijn debuut album "The Why Oh Whys" op vinyl en als digitale download uit via Beluga Records en deze is gevolgd door de EP "Dead Or Alive" die op 26 oktober 2023 via Beluga Records als digitale download verscheen.

De EP bevat 4 nummers en begint met het titel nummer "Dead Or Alive", waarin The Why Oh Whys een heerlijke uptempo powerpop song speelt, die een aanstekelijk ritme heeft (luister naar dit nummer via de youtube link onder de recensie) en gevolgd wordt door "It Aint True", een lekker in het gehoor klinkende pop song met een gemiddeld tempo en een dansbaar terugkerend ritme.
Daarna volgen "Like You Used To", een prima uptempo poprock song, die een aanstekelijk vrolijk ritme heeft en "I Saw Her Last Night", een schitterende swingende uptempo song, die een terugkerend ritme heeft en tot dansen aanzet.

"Dead Or Alive" van The Why Oh Whys bevat 4 uitstekende swingende powerpop songs, die me als muziek in de oren klinken en ik raad liefhebbers van dit genre deze digitale EP dan ook zeer aan.
Geen opmerkingen:

Een reactie posten