zondag 7 juli 2024

Review: Burghers Orquestra - Cautionary Tails (Dewityourself Records, 2024) (Pop)

Burghers Orquestra uit Amsterdam, Nederland bestaat uit: Niels De Wit - sologitaar, Simone Mansveld - basgitaar en zang en Aad Hollander - drums.
De band bracht hun debuut album "Burghers Orquestra" op 15 september 2022 uit in een  beperkte oplage van 300 stuks en als digitale download en op 1 juni 2024 verscheen de opvolger daarvan via het eigen Dewityourself Records als LP in een beperkte oplage van 300 stuks en als digitale download en getiteld "Cautionary Tails" is. 

Het album, dat 11 nummers bevat, begint met "Mud In Your Eyes", waarin Burghers Orquestra een uitstekende pop song  met een gemiddeld tempo en een aanstekelijk ritme speelt, die invloeden van de jaren 60 heeft en deze wordt  gevolgd door "Finders Keepers", een lekker in het gehoor klinkende jaren 60 gerelateerde pop song met een gemiddeld tempo, die tot dansen aanzet en "The Tail That Couldn't Wag Its Dog", een prima pop song met een terugkerend ritme en een gemiddeld tempo.
Daarna volgen "Veteran's Day", een geweldige song met een niet al te hoog tempo en een aanstekelijk dansbaar ritme, "There's A Word For That", een heerlijke pop song met een gemiddeld tempo en jaren 60 invloeden en "Overnight Sensation", een langzame song met een aanstekelijk ritme.
In "Do You Ever Dream Of Me?" zet Burghers Orquestra me een pop song met een gemiddeld tempo voor, in "Chased The Day Away" krijg ik een puike pop song met een terugkerend ritme en een aanstekelijk ritme te horen en in "Wrote A Song" laat de band me genieten van een schitterende song met een gemiddeld tempo en een terugkerend dansbaar ritme.
Verder volgen "Go Back (The Devil You Know)", een fantastische swingende uptempo song, die tot beweging aanzet en lichte jaren 80 invloeden bevat en "Nara", een song met een gemiddeld tempo  en een aanstekelijk ritme.

"Cautionary Tails" van Burghers Orquestra staat vol lekker in het gehoor klinkende nummers, waar ik van begin tot einde van genoten heb en ik reed iedere liefhebber van de betere pop deze schijf dan ook van harte aan.(luister naar dit album via de bandcamp link onder de recensie)




Geen opmerkingen:

Een reactie posten