zaterdag 13 juli 2024

Review: Ford's Fuzz Inferno - Electrofuzzification (Subunderground C.A., 2024) (Punk)

Ford's Fuzz Inferno uit Kekerdom en Wernhout, Nederland bestaat tegenwoordig uit: Hans F. Ford (Kekerdom) - zang, solo en ritme gitaar en Patrick Delabie (Wernhout) - solo en ritme gitaar en Butsenzeller (alias Bootsie) - drums en percussie.
Op 29 en 30 januari 2021 namen Hans en Patrick (toen nog drummer) de EP "Deniers Of Fuzz Will Be Executed" op in Studio 195 te Wernhout , waarop 5 korte nummers staan en deze verscheen op 26 mei 2021 via het Subunderground Control Autority label op 7" vinyl met een extra nummer en als digitale download.
Vervolgens verscheen op 17 januari 2022 hun tweede 7" vinyl EP "Flog Yourself With Fuzz", waarop 4 nummers staan, via Subunderground Counter Attacks uit en deze werd op 31 januari 2022 gevolgd door de CD "The Book Of Fuzz - Selected Verses", met daarop 11 nummers, waarvan 1 onuitgebracht nummer.
Tevens verscheen deel 3 van hun trilogie, getiteld "Fuzz The Universe!", waarop 4 nummers staan, op 13 april 2022 via Subunderground Cosmic Adjustments op 7" vinyl en was in de voorverkoop te bestellen op dezelfde manier als de vorige 2 7" EP's.
Het CD album "The Book Of Fuzz - Selected Verses" bevat nummers van de eerder uitgebrachte 2 EP's, die aangevuld zijn met 2 nummers van de EP "Fuzz The Universe!", plus een onuitgebracht nummer, dat 31 januari 2022 verscheen en is uitgebracht via Subunderground Cool Apocalypse, waarbij vermeldenswaardig is, dat het album niet als digitale download verkrijgbaar is.
Op 2 januari 2023 bracht het duo de 7" EP "Death To The Fuzz Family" uit, die geperst is op zwart vinyl en via het eigen Subunderground Cultural Arson label verscheen en deze werd 8 maart 2023 gevolgd door de EP "Eternal Circles Of Fuzz", die 4 nummers bevat en in een beperkte oplage van 400 stuks op 7" zwart vinyl geperst werd en tevens als download via het eigen Subunderground Concentric Awesomeness verscheen.
Dat het duo erg produktief is bewijst het feit, dat er op 10 mei 2023 alweer een nieuwe EP via Subunderground Combat Activities uitgebracht werd, die "War, Peace & Fuzz" heet, 5 nummers bevat en als 7" in een beperkte oplage van 400 stuks.
Op 14 februari 2024 is het CD album "Fuzz Up Your Electric Chair, Baby!" via Subunderground Casual Abduction in een beperkte oplage verscheeen en bevat 11 nummers, die live in de studio zijn opgenomen en hierop is de band uitgebreidt met drummer Butsenzeller (alias Bootsie), waardoor Patrick overgestapt is naar gitaar, zodat de muziek net even iets extra's krijgt en deze wordt op 16 augustus 2024 gevolgd door de LP "Electrofuzzification", die in een beperkte oplage van 350 stuks, en als digitale download wordt uitgebracht en 4 nieuwe nummers plus 6 nummers van de live CD "Fuzz Up Your Electric Chair, Baby!" bevat.
Verder is het vermelden waard, dat de muziek van Ford's Fuzz Inferno regelmatig gedraaid wordt door de Britse radio DJ Michael Bradley, die in de punk band The Undertones speelde.

Het album, dat 10 nummers bevat, begint met "Body Functions", waarin Ford's Fuzz Inferno een fantastische uptempo punk rock song ten gehore brengt, die swingt als een trein en gevolgd wordt door "24 Hours To Go", een lekker in het gehoor klinkende song, waarbij stil zitten geen optie is.
Daarna volgen "Maintain Your Good Name", een geweldige swingende uptempo song met een aanstekelijk ritme en een hoog dans gehalte en "Till Not So Long Ago", eveneens weer zo'n heerlijke uptempo punk song met een aanstekelijk ritme, die tot beweging aanzet.  
Dan volgen de nummers van de live CD waarvan de eerste "A Messed Up Situation" heet en hierin hoor ik Ford's Fuzz Inferno een schitterende swingende uptempo rock song spelen, die gevolgd wordt door "Check Out My Machine", een song die met een gemiddeld tempo gespeeld wordt, een aanstekelijk ritme bevat en swingt.
In "Ups And Downs" schotelt de band me een stevige uptempo punk song met invloeden van de Britse punk van eind jaren 70 voor en in "No Solution" krijg ik opnieuw zo'n uitstekende dansbare uptempo punk song te horen.
Verder volgen "Leisure Class Saturday", een verrukkelijke uptempo punk song met eind jaren 70 invloeden, een hoog meezing gehalte en een terugkerend ritme en "Eternal Circles Of Fuzz", een prima swingende uptempo song met een aanstekelijk ritme.

"Electrofuzzification" van Ford's Fuzz Inferno is een fantastische plaat, die vol energieke swingende punk songs staat, die overeenkomsten hebben met de punk rock van eind jaren 70 en oproepen tot dansen en ik raad elke liefhebber van dit genre deze meesterlijke schijf dan ook sterk aan.(luister naar dit album via de bandcamp link onder de recensie)




Geen opmerkingen:

Een reactie posten