zondag 28 juli 2024

Review: Delving - All Paths Diverge (Stickman Records / Blues Funeral Recordings, 2024) (Progressieve Melodische Rock)

Delving uit Berlijn, Duitsland is het geesteskind van Elder voorman en multi-instrumentalist Nick DiSalvo, die op 11 juni 2021 zijn debuut solo album "Hirschbrunnen" als LP en als digitale download uitbracht, dat op 23 augustus 2024 gevolgd wordt door het album "All Paths Diverge".
Het album, dat 7 nummers bevat verschijnt in Europa via Stickman Records als 2LP in een beperkte oplage van 300 stuks op oranje met wit gespetterd vinyl en in Noord-Amerika via Blues Funeral Recordings als 2LP op turquoise lucht blauw vinyl, als test persing 2LP in een beperkte oplage op zwart vinyl, als CD en als digitale download.

Het album begint met "Sentinel", waarin Delving een elektronisch nummer met een gemiddeld tempo ten gehore brengt, dat na een kort intro melodische invloeden krijgt bijgevoegd, in een hoger tempo gespeeld wordt en een terugkerend ritme bevat en gevolgd wordt door "Omnipresence", dat met een doordringend terugkerend ritme begint om na ongeveer een minuut over te gaan in een geweldig progressief symfonisch stuk muziek, dat subtiele tempowisselingen heeft.
Daarna volgen "Chain Of Mind", een uptempo nummer, waarin een schitterende mix van krautrock en melodische rock wordt gemaakt, die swingt en "New Meridian", een lekker in het gehoor klinkend elektro nummer met een terugkerend ritme en een gemiddeld tempo, dat halverwege meer snelheid krijgt en melodische elementen heeft.
In "Zodiak" zet Delving me een fantastisch uptempo symfonisch nummer voor met subtiele tempowisselingen, die na 9 minuten in een lager tempo over gaat en sferische ruimtelijke elementen krijgt (luister naar dit album via de bandcamp link onder de recensie) en in "The Ascetic" hoor ik hem een verrukkelijk uptempo melodisch progressief nummer spelen, dat en terugkerend ritme heeft en swingt.
Als laatste volgt "Vanish With Grace" en hierin laat Delving me genieten van een uitstekend swingend uptempo melodisch nummer, dat iets over de helft van het nummer verandert in een heerlijk krautrock gerelateerd nummer met een hypnotiserend ritme.

"All Paths Diverge" van Delving is een puike plaat met geweldige melodische progressieve nummers, waar ik vanaf de begintonen enorm van genoten heb en ik raad iedere liefhebber van deze muzieksoort deze schijf, met wat mij betreft "Vanish With Grace" als uitschieter, dan ook sterk aan.




Geen opmerkingen:

Een reactie posten