maandag 31 maart 2014

Review: Automat - Automat (Bureau B, 2014) (Krautrock / Dance)

Automat uit Berlijn, Duitsland, werd in 2011 opgericht en bestaat uit: Jochen Arbeit - sologitaar, Zeitblom - basgitaar en Achim Färber - drums.
De drie hadden hun sporen reeds verdiend door te spelen in bands als Einstürzende Neubauten en Die Haut (Arbeit), Sovetkoe Foto (Zeitblom), Project Pitchfork, Prag en Phillip Boa (Färber).
Voor hun debuut album "Automat", dat 7 nummers bevat, kreeg het trio hulp van collega vrienden zoals Lydia Lunch, Genesis Breyer P-Orridge en Blixa Bargeld.

De CD start met "THF", waarin de band een waanzinnig goede mix maakt van dance en hypnotiserende krautrock ritmes, die in een uptempo gespeeld wordt, waarbij het onmogelijk is stil te blijven zitten en hiermee brengt de band me al snel in een lichte trance. (luister naar dit nummer via de soundcloud link onder de recensie)
Daarna laat Automat me genieten van "SXF", hierin worden dub-reggae klanken gemixt met dance en een in hypnotiserend ritme, waardoor het geheel een geweldig stuk muziek oplevert en me aanzet tot dansen.
Dan krijg ik "The Streets" te horen, waarin Lydia Lunch de zang voor haar rekening neemt en ook dit nummer bestaat weer uit een mix van dance en heerlijke  hypnotiserende ritmes, waardoor ik opnieuw in beweging kom.
In "Mount Tamapais" doet Genesis Breyer P-Orridge de vokalen en in dit nummer ligt het tempo niet al te hoog en is de muziek lichtelijk psychedelisch, maar zit er toch ook een lekker hypnotiserend dansbaar ritme in.
Met "TXF" krijg ik opnieuw een schitterend dansbaar krautrock nummer te horen, waarin een hypnotiserend ritme zit en in "Am Schlachtensee", een uitstekende krautrock song, gaat de band hier verder mee en krijg ik zang te horen van Blixa Bargeld, waarmee de band me nog steeds in een lichte trance weet te houden.
Als laatste nummer schotelt Automat me "CWW" voor en ook hierin laat de band me genieten van een fantastisch stukje dance, waarbij het ritme tot beweging aan zet.

De debuut CD van Automat staat vol heerlijke dansbare krautrock en hierin heeft de band me meegenomen in één grote geweldige trip, waaruit ontsnappen onmogelijk was en ik kan deze CD dan ook aanbevelen aan een ieder die van muziek houdt.
Automat - THF by Bureau B on SoundCloud - Hear the world's

Geen opmerkingen:

Een reactie posten