zondag 31 maart 2024

Review: Little Albert - The Road Not Taken (Virgin Music / Universal Music Italia, 2024) (Blues)

Alberto Piccolo beter bekend als Little Albert uit Bassano Del Grappa, Italië bestaat uit: Little Albert - zang, sologitaar en keyboards, Alex Fernet - basgitaar en Diego Dal Bon - drums en percussie.
De band bracht op 27 maart 2020 hun debuut album "Swamp King" uit via Aural Music en deze werd op 29 maart 2024 gevolgd door het album "The Road Not Taken", dat via Virgin Music / Universal Music Italia uitgebracht als LP in een beperkte oplage van 100 stuks op oranje vinyl, als LP op zwart vinyl, als digipack CD en als digitale download.

Het album, dat 7 nummers bevat, start met "Still Alive", waarin Little Albert een schitterend stuk bluesrock met een gemiddeld tempo speelt, dat een terugkerend ritme heeft en tot beweging aanzet, waarna "Demon Woman" volgt en de band een geweldige langzame blues song met een aanstekelijk ritme.
Daarna volgen "See My Love Coming Home", een heerlijke trage blues song met een terugkerend ritme en "Hiding All My Love Away", een mooie rustige mix van blues en pop.
In "Blue And Lonesome" zet Little Albert me een prachtige blues song met een niet al te hoog tempo en een terugkerend ritme voor, in "Magic Carpet Ride" krijg ik een uitstekende blues song met een gemiddeld tempo te horen en in "This House Ain’t No Home" laat de band me genieten van een prima song met een gemiddeld tempo en een aanstekelijk terugkerend ritme, dat uitnodigt tot dansen en enkele minuten voor het einde tijdelijk met hogere snelheid wordt gespeeld.

"The Road Not Taken" van Little Albert bevat 7 uitstekende blues songs, waar ik erg van genoten heb en ik raad iedere liefhebber van dit genre deze schijf dan ook zeer aan.(luister naar dit album via de bandcamp link onder de recensie)




Geen opmerkingen:

Een reactie posten