maandag 5 november 2012

Review: Mantric Muse - Mantric Muse (Transubstans, 2012)(Spacerock)

Mantric Muse werd in 1998 opgericht te Kopenhagen, Denemarken en bestaat uit leden, die ook in Öresund Space Collective spelen.
De band bestaat sinds de oprichting uit: Ola Eriksson - synthesizer, Magnus Hannibal - sologitaar, Michael Kroglund - basgitaar en Soren Hvilsby - drums.
In 1998 bracht de band een EP uit, getiteld "Picks In Space", die in 2012 een opvolger heeft gekregen met het gelijknamige album "Mantric Muse", waarop 7 nummers staan en daarvan heet de eerste "Nanoid", een fantastisch symfonisch spacerock nummer dat swingt als een trein.
"Sinbad Sofareren is het volgende stukje muziek, dat ik te horen krijg en hierin klinken zuid Amerikaanse klanken in een dance sfeer, die gemixt met de
symfonische rock en spacerock, voor een geweldig nummer zorgen, waarin ook nog eens diverse prima tempowisselingen zitten.
Vervolgens hoor ik "Cinope", waar oosterse invloeden in verweven zitten en ook dit is weer zo'n lekker dansbaar nummer en een mix van symfonische rock en spacerock, die gevolgd wordt door "Sfunx", een schitterend spacerock nummer, dat in vrij hoog tempo gespeeld wordt, enkele mooie tempowisselingen bevat en licht hypnotiserend klinkt.
In "Azur" begint het psychedelisch en dit waanzinnig goede spacerock nummer zorgt er voor dat het onmogelijk voor me is stil te blijven zitten.
Het kortste nummer van de CD heet "Gnoxience", een heerlijk experimenteel stukje spacerock, waarna het laatste nummer "Deep Sea Cheops" te horen is.
Dit is een uitstekende mix van symfonische rock en spacerock nummer, waar de band enkele prima tempowisselingen in verwerkt en ook dit swingt als een tierelier.
Mantric Muse heeft mij met deze CD weten te overtuigen van hun kunnen, door een prima stuk muziek te maken, dat geen moment verveelt.
Mantric Muse and Guests live at Dragens Hule 12/3 ...
youtube.com

Geen opmerkingen:

Een reactie posten