maandag 26 november 2012

Review: Sospetto - Segni Misteriosi, Con Il Sangue Dipinto Sul Muro (Cineploit, 2012)(Film Muziek)

In tegenstelling wat de naam doet vermoeden, is Sospetto een Duits duo, dat zich bezig houdt met het maken van Italiaanse film muziek en dit duo is geïnspireerd door onder andere Goblin, Fabio Frizzi, Bruno Nicolai en andere muziek film makers.
Hun LP/CD is in een gelimiteerde oplage van 250 stuks , zowel LP als CD, uitgebracht door het Cineploit label, dat zich bezig houdt met het uitgeven van film muziek.
Op "Segni Misteriosi, Con Il Sangue Dipinto Sul Muro" staan 15 korte nummers, waarvan het kortste 38 seconden duurt en het langste 4 minuten.
De CD begint met "Canto Del Cigno (Segni Misteriosi No.1)", een langzaam door strijkers en piano gespeeld stukje, dat gevolgd wordt door het spannende "Uccelare", waarin vogelgeluiden te horen zijn, symfonisch gespeelde muziek, waarin de synthesizer de hoofdrol vertolkt in een aanstekelijk ritme (luister naar dit nummer via de youtube link onder de recensie).
Vervolgens hoor ik "L'Ultimo Respiro (Segni Misteriosi No.2)", dat door de piano en strijkers op spannende wijze wordt gespeeld, waarna het langste nummer volgt, grtiteld "La Fiducia E L'Omicidio", dat een swingend stukje muziek is geworden, waarin disco invloeden verweven zitten.
Daarna volgt "Capogiro (Segni Misteriosi No.3)", een fantastisch zwaar stukje piano muziek, dat experimenteel klinkt en me aan mijn stoel gekluisterd houdt.
Dan krijg ik "Agente D'Oriente" te horen, dat dreigend en oosters overkomt, een terugkerend ritme bevat en ook lichte hardrock invloeden kent.
In "Gli Occhio Della Dolcezza" gaat het duo op de orkestrale toer en "Un Coltello Alla Golla (Segni Misteriosi No.4)" is weer zo'n geweldig experimenteel nummer.
"Sotto Il Sole" heeft jazz en zuid Amerikaanse klanken en doet me enigszins denken aan de muziek van Astrud Gilberto en dit nummer wordt gevolgd door het kortste nummer, "Nella Tua Testa (Segni Misteriosi No.5)", een experimenteel gespeeld stukje jazz.
Sospetto vervolgt met "Troppo Ferro (Nel Sangue)" de experimentele weg, maar hierin zitten ook dance invloeden en in combinatie met de film muziek vormt dat een schitterend geheel.
Duistere, maar erg spannende klanken, hoor ik in "Guanti Neri (Segni Misteriosi No.6)", dat naar de symfonische rock neigt, "Senza Calore" is een mix van symfonische rock en jazz, "Il Tempo Di Verita" doet me lichtelijk aan de muziek van Les Fragments De La Nuit denken, vanwege de feeerieke zang en "Dottore Phelps Contra Il Pipistrello" is een waanzinnig goede mix van rock & roll, elektro en dance, waarbij het onmogelijk is stil te blijven zitten.
Sospetto heeft met "Segni Misteriosi, Con Il Sangue Dipinto Sul Muro" een fantastische CD gemaakt, die je gewoon gehoord moet hebben! Een aanrader dus!
SOSPETTO - Uccellare (Official Clip, 2012) - YouTube
youtube.com

Geen opmerkingen:

Een reactie posten