maandag 25 februari 2013

Review: Generous Maria - III (Transubstans, 2013)(Hardrock / Powerrock)

Generous Maria ontstond in 1998 te Gothenburg, Zweden, maar hun debuut maakten ze pas in 2001, toen het Spaanse label Alone Records een split EP van hun en Skua uitbracht.
Vervolgens tekenden ze een contracct met Lunasound Records, die hun eerste volledige album "Command Of The New Rock" uitbracht, maar helaas ging dat label failliet en werd over genomen door Abstract Sound, die de rechten van het album aan de band terug gaf.
Gedurende die tijd verschenen er verschillende nummers van de band via verzamel CD's plus hun eerste 7 inch vinyl single "Crawl Back In", die in eigen beheer werd uitgebracht.
In 2005 werd het "Command Of The New Rock" album opnieuw uitgebracht, deze keer door het Belgische Buzzville Records label, aangevuld met 4 nummers, die via verzamel CD's verschenen waren inclusief de single "Crawl Back In".
Hun volgende album "Electrisism"  verscheen in 2006 eveneens via het Buzzville label en na een lange stilte werd in 2013 hun nieuwst CD "III" uitgebracht.
Generous Maria bestaat uit: Göran Florstrom - zang, Danne Johansson - sologitaar, Jeppe Klarqvist - basgitaar en Mats Ohlsson - drums.
De CD "III" bevat 12 nummers, waarvan "Something Weird" de eerste is en deze begint behoorlijk vaag, maar dat duurt niet al te lang en wordt het nummer gestart.
De muziek is dan stevig en bevat een aanstekelijk dansbaar ritme, waarbij de zang vrij ruig klinkt en de band melodische klanken voort brengt, die samen met de hardrock een schitterend geheel vormen.
Vervolgens krijg ik "Got It All" te horen, dat een mix is van hardrock en punk uit eind jaren 70 met invloeden van New York Dolls, die aanzetten tot bewegen.
Daarna volgt "Black Stone" een heerlijke hardrock song in zeventiger jaren stijl en in uptempo gespeeld met een aanstekelijk ritme, waarbij het onmogelijk is stil te blijven zitten en deze wordt gevolgd door "Wrong", een swingende powerrock song, waarin diverse prima tempowisselingen zitten.
Dan hoor ik "Wicked Little Girl", een experimenteel beginnende powerrock song, die over gaat in een fantastische mix van een hardrock en progressieve rock song, waarna de band overschakelt naar een lekker stukje heavy metal, getiteld "Lack Of Faith (Revisited)".
Ook "Evil Ways" klinkt zoals een prima hardrock song moet klinken en swingt als een trein, waarbij het tempo gemiddeld te noemen is en de muziek in een  eentonig dansbaar ritme gespeeld wordt.
"Anger" klinkt een stuk rustiger dan voorgaande songs, maar ook hierin weet de band een prima eentonig ritme te spelen, waardoor het nummer aan zet tot mee bewegen en "All Insane" is een uitstekende vrij ruig klinkende hardrock song.
In "The Power Of Denial" hoor ik de band een swingende hardrock song met grunge invloeden spelen, in "Medication" laat de band me een lekker klinkende powerrock song horen, die een licht hypnotiserend ritme heeft en "Wasted Days" is weer zo'n geweldige heavy metal song met eentonig hypnotiserend ritme.
De muziek van Generous Maria klinkt lekker afwisselend,laat me op mijn stoel mee swingen en verveelt me geen moment; kortom een heerlijke CD.
Generous Maria - Big shiny limo - YouTube
www.youtube.com/watch?v=4l0xdVHbjVE

Geen opmerkingen:

Een reactie posten