maandag 4 maart 2013

Review: Electric Moon - D-Tune (Sulatron, 2013)(Psychedelisch)

Electric Moon uit Fulda, Hessen, Duitsland, ontstond in 2009, toen multi-instrumentalist Sula Bassana - gitaren, effecten en orgel ging samen spelen met Komet Lulu - basgitaar, effecten en zang en Berni - drums en de band speelt lange psychedelische geïmproviseerde nummers
Eerdere projecten van Sula waren o.a. Liquid Visions, Südstern 44, Interkosmos en Zone Six, maar ook maakte hij diverse solo- CD's en enkele met Modulfix.
De eerste officiële CD van Electric Moon, Lunatics" verscheen eind september 2010 via Nasoni Records en drummer Berni, met wie de CD-R "First Takes" gemaakt werd, was toen reeds vervangen door Pablo Carneval.
Daarna volgden meer releases, "Lunatics Revenge" met drummer Pablo Carneval (Nasoni, 2011), Inferno met drummer Alex (Sulatron, 2011), "The Doomsday Machine" met drummers Pablo Carneval en Alex (Nasoni, 2011) en de split LP met de Franse band Glowsun, "Sun And Moon" (Sulatron, 2011).
Verder verschenen er via Sulatron enkele CD-R uitgaven in zeer beperkte oplage, zoals: "Live At Epplehaus 2010" (2010), "Live At Immerhin" (2011), "Flaming Lake" (2011) en "Live At Sulatron Label Night" (2011).
Hun laatste uitgave was "Cellar Space Live Overdose", een dubbel LP uit 2012, met daarop slechts 4 nummers, die via het Sulatron label is uitgebracht in een beperkte oplage van 777 stuks en daarop is Alex weer de drummer van de band.
In januari 2013 verscheen de CD EP D-Tune, waarop 4 nummers staan, die alleen op vinyl waren uitgebracht, waarvan de eerste "The Pop Art Accident" via een split single samen met het nummer The Escapist Attempt van de band Hypnotized Not Paralized in 2012 werd uitgebracht op het Transubstans label en dit is een schitterend stukje psychedelische rock, dat me niet lang genoeg kan duren, maar helaas na vierenhalve minuut al afgelopen is.(luister naar dit nummer via de youtube link onder de recensie)
Het volgende stukje muziek heet "Madrigal Meridian", een cover van een Tangerine Dream nummer, dat via de verzamel 2LP "The Head Music" verscheen, die door het Fruits De Mer Records label werd uitgebracht en dit vijf minuten durende nummer laat horen, hoe Electric Moon hier een fantastische eigen elektronische
uitvoering van maakt, zonder het origineel geweld aan te doen.
De laatste twee nummers komen van de LP "Lunatics Revenge", die in 2011 door Nasoni werd uitgebracht en de eerste van die twee heet "D-Tune", dat meteen het langste nummer van de CD is en bijna achttien minuten duurt.
"D-Tune" is een geweldige psychedelische jam, waarin de band alles uit de kast trekt om er een waanzinnig stuk muziek van te maken, waarin het onmogelijk is om niet de muziek ingezogen te worden.
Het afsluitende nummer, "The Landing", duurt een kleine zes minuten en is een erg rustig nummer, dat ingetogen op gitaar gespeeld wordt en bijna als new age muziek klinkt, waardoor ik helemaal tot rust kom.
De EP D-Tune is een geweldige CD, die verschillende kanten van de muziek van Electric Moon laat horen, waarmee de band elke muziekliefhebber zal weten te overtuigen van hun kwaliteiten en wat mij betreft een aanrader voor iedereen.
4:34 Electric Moon - The Pop Art Accident - YouTube
www.youtube.com/watch?v=f10PF6k0b0Y

Geen opmerkingen:

Een reactie posten