maandag 21 oktober 2013

Review: Wau Y Los Arrrghs!!! - Todo Roto (Slovenly Records, 2013) (Garagerock)

Wau Y Los Arrrghs!!! is een band uit Valencia, Spanje, die sinds 2003 bestaat en zich ten doel heeft gesteld hun 60's garagerock zou ruig mogelijk te laten klinken.
De band bestaat uit: Juanita Wau - zang, Molongui - sologitaar, Satu - basgitaar, Fletan - drums en Beli - orgel.
In het jaar van oprichting bracht de band zijn eerste single via het Kawanga! Records label uit, getiteld "Demolicion", in 2005 gevolgd door hun debuut CD/LP "Cantan En Espanõl?", die via Voodoo Rhythm werd uitgebracht.
Hun volgende uitgaven waren de CD/LP "iiiViven!!!" , die via Muster Records in 2009 verscheen en de 7" vinyl single "It's Great!" / "Carrera Special", die door zowel Munster Records als door Slovenly Records op de markt gebracht werd.
Vervolgens verscheen via Slovenly de DVD-Video "Agachate Y Mira Corazón" in 2010 en dit label heeft ook de derde CD/LP "Todo Roto" uitgebracht in 2013.

Op de CD/LP staan 12 songs, waarvan "Todo Lo Voy A Romper", een Kinks cover, de eerste is en dit is een heerlijke ruige uptempo garagerock song, waarin invloeden van de Zuid-Amerikaanse sixties band Los Saicos hoorbaar zijn.
Daarna krijg ik "La Ciudad No Es Para Mi" te horen en ook dit nummer wordt in een lekker swingend ritme gespeeld, waardoor stil blijven zitten erg moeilijk is (luister naar dit nummer via de youtube link onder de recensie) en deze song wordt gevolgd door "No Puedo Entender", waarin enkele prima tempowisselingen zitten, zodat de song in eerste instantie iets rustiger lijkt te zijn, maar niets is minder waar, want ook dit is een vrij ruige garagerock song.
Dan volgt een cover van een nummer van Cuby And The Blizzards, getiteld "Fruto Podrida" en dit nummer wordt een stuk ruiger gespeeld dan het origineel.
In "Tres Cabezas" gaat de band verder met het spelen van hun ruig klinkende op sixties leest geschoeide garagerock en ook dit nummer swingt weer als een trein.
Vervolgens hoor ik een rustigere song, getiteld "No Me Veras Caer" en deze bevat een aanstekelijk ritme en wordt gevolgd door "Rescate Griego", een geweldig  surfrock nummer, waar enkele tempowisselingen in zitten enn bijna geheel instrumentaal is.
Met "No Se Cantar" krijg ik opnieuw een fantastische ruige garagerock song te horen, die me aan de muziek van Los Saicos doet denken en in "Cuervos" laat de band horen ook niet vies te zijn van de commercie en dit nummer is duidelijk op een groter publiek gericht.
De band laat me in de Ray Davis cover "Es Un Bien Dia" opnieuw een eigen interpretatie horen, die een stuk sneller en ruiger is dan het origineel.
"Malditos Modales" is eveneens een uptempo song, waarin ik de neiging krijg om te gaan dansen moet onderdrukken, maar dat is bijna niet mogelijk, want dit nummer swingt als een trein.
De band sluit de CD/LP af met een schitterende cover van een nummer van Jacques Dutronc, die in de jaren 60 enkele geweldige LP's maakte en "Casa, Trbajo, Coche Y Mujer" wordt dan ook met dezelfde energie gespeeld als de rest van de songs van de plaat, dat wil zeggen ruig en in een vrij hoog tempo.

Wau Y Los Arrrghs!!! heeft met "Todo Roto" volledig aan mijn verwachtingen voldaan en laat met hun ruige garagerock sound horen nog steeds een van de betere bands in dit genre te zijn.
Geen opmerkingen:

Een reactie posten