maandag 26 mei 2014

Review: Smash Fashion - Big Cat Love (Electric Pudding Records, 2014) (Glamrock)

Smash Fashion is een band uit Los Angeles, Californië, die zich muzikaal heeft laten beïnvloeden door de glamrock, garagerock en rock & roll, bestaat uit: Lloyd Stuart Casson - sologitaar, Nigel Mogg - basgitaar (tot eind 2013), Tony Kinman  - basgitaar, Repo - drums en Roger Deering - zang en sologitaar.
Bijna alle bandleden hebben voorheen in vrij bekende bands gespeeld, zo speelde Nigel Mogg in de Britse band The Quireboys, Tony Kinman in Amerikaanse punk band The Dils, Repo in de Finse band Smack (Nirvana coverde hun nummer "Run Rabbit Run") en Lloyd Stuart Carson in de Amerikaanse band Rock City Angels (de oude band van Johnny Depp), terwijl zanger Roger Deering een fanatieke aanhanger is van  Cheap Trick en Mott The Hoople.

Hun album "Big Cat Love" bevat 12 nummers, waarvan de eerste "Wicked Ways" heet en hierin krijg ik een stevige uptempo rock song te horen, waar invloeden uit de glamrock en hardrock naar voren komen.(luister naar dit nummer via de youtube link onder de recensie)
Het volgende nummer heet "Marionette", waarin de band me opnieuw een swingende mix van hard- en glamrock voorschotelt, die in een vrij hoog tempo gespeeld wordt en een aanstekelijk ritme bevat.
Daarna hoor ik "Strike My Fancy (Knickers Down)", waarin de band een heerlijke opgewekte glamrock song speelt en gebruik maakt van blazers en deze wordt gevolgd door "Stay Off My La La", een geweldige song in de stijl van de oude Sweet en ook hierin swingt de band als een trein.
In "You Love To Suffer" hoor ik de band een fantastische imitatie van David Bowie spelen en als ik niet beter wist zou ik denken naar een vergeten opname van Bowie te luisteren en in het titel nummer "Big Cat Love" krijg ik een lekker klinkende glamrock song te horen, die me aan de muziek van bands als Mud en Showaddywaddy doet denken en ook dit nummer swingt.
Dan schotelt de band me "Just A Kiss At The Starting Line" voor, waarin ik een uitstekende pop song in de stijl van een Bruce Springsteen nummer hoor, die gevolgd wordt door "Super Glam" en zoals de titel al doet vermoeden is dit een schitterende glamrock song, waarbij het onmogelijk is stil te blijven zitten en ik de neiging krijg om mee te gaan zingen.
Het uptempo "Aim For The Heart" klinkt als een nummer van The Sweet ten tijde van "Desolation Boulevard", dus gewoon geweldig en "Blame It On The Brandy" is een heerlijk swingende powerrock song.
Vervolgens hoor ik "Live To Tell", waarin de band me een prima stukje rock voorschotelt, waarin invloeden van David Bowie zitten en in het laatste nummer, "Stairs To Nowhere" laat de band me genieten van een swingende uptempo rock song, die het midden houdt tussen glam- en powerrock.

Smash Fashion heeft me met het album "Big Cat Love" aangenaam weten te verrassen en me even teruggevoerd naar halverwege de jaren 70, toen de glamrock op zijn hoogtepunt was en ik kan iedere rock liefhebber dan ook aanraden, dit heerlijke album eens te gaan beluisteren.
Geen opmerkingen:

Een reactie posten