maandag 8 december 2014

Review: Shooting Guns - Wolfcop Original Soundtrack Recording (Cine Coup, 2014) (Hardrock)

Shooting Guns werd in 2008 te Saskatoon, Canada, opgericht en bestaat uit: Keef - sologitaar, Laramee - sologitaar, J. Loos - basgitaar, Steve Reed - synthesizer en Jin Ginther - drums.
De band bracht hun 7" vinyl debuut single "Dopestrings" / "Harmonic Steppenwolf" via het Somnambulist Sound System in 2010 uit, gevolgd door hun debuut LP "Born To Deal In Magic: 1952-1976" in 2011, die via Teargas Recording Tree verscheen.
Daarna verschenen de 7" split singles Shooting Guns - "Down and Out in Detroit" / Cult Of Dom Keller (Leaning Trees RecordS, 2012) en Shooting Guns - "Sky High & Blind" / Krang - "Shake Joint" (Psychic Handshake Recordings, 2012) plus de LP "Brotherhood Of The Ram" (2013, Pre-Rock Records / Riding Easy Records) en de cassettes "Spectral Laundromat" (Dub Ditch Picnic, 2013) en "Street Rock" (Dub Ditch Picnic, 2014).
Hun nieuwe album heet "Wolfcop Original Soundtrack Recording" en is de soundtrack van een Canadese horror comedy, die 18 nummers bevat.

Het album, dat in zowel zwart als gelimiteerd gekleurd vinyl is uitgebracht, start met "Lycanthrope", waarin ik de band een dreigend nummer hoor spelen, dat gecombineerd met hardrock klanken voor een aangenaam stukje muziek leidt en enkele uitstekende tempowisselingen bevat.
Dit wordt gevolgd door "Barn Burner" en in dit nummer krijg ik een heerlijk uptempo hardrock te horen, dat lichte spacerock invloeden heeft en swingt als een trein, waarna ik "Buda" hoor en hiern speelt de band een lekker in het gehoor klinkende bluesrock.
Daarna laat de band me genieten van "Hounds Of God", een kort spacerock nummer, gevolgd door "Suda", een stevig hardrock nummer met spacerock invloeden, dat in een vrij hoog tempo gespeeld wordt.
Dan volgt "Railbender", een geweldig lekker bluesrock nummer, dat gevolgd wordt door "The Family Of The Vaurdlak" en hierin schotelt de band me een stukje progressieve rock voor dat dreigend eindigt. (luister naar dit nummer via de youtube link onder de recensie)
Vervolgens krijg ik "Burchard Von Worms" te horen waarin de band een uitstekend stukje krautrock laat horen, om verder te gaan met "Wulver", een korte mix van krautrock en psychedelische rock, die in een langzamer tempo verder gaat in "Freebander", waarna "West Coast Turnarounds" volgt, een rustig psychedelisch spacerock nummer met een monotoon synthesizer geluid.
In "Spy In The Sky" krijg ik een schitterend spacerock nummer met hardrock invloeden te horen en in "Bait Car" speelt de band een heftig uptempo hardrock nummer, terwijl "Delta Bravo", een korte mix van nog geen minuut een mix is van hardrock met lichte dance invloeden.
Ook "Mirandarized" is een kort nummer van mider dan een minuut en hierin krijg ik opnieuw een dreigend stukje muziek voorgeschoteld, dat verder gaat in "Concrete Therapy", waarin de band weer over schakelt naar ruimtelijke hardrock.
Daarna gaat het tempo een stuk naar beneden en hoor ik "Ride Along", een zwaar synthesizer nummer, dat een lichte dreiging bevat en gevolgd wordt door het laatste nummer van het album "One More Day", waarin de band me weet te verrassen met een fantastische country song, die qua muziek niet bij de rest van de nummers past, maar toch wel erg lekker klinkt.

Het album "Wolfcop Original Soundtrack Recording" van Shooting Guns bevat 18 nummers, die naadloos in elkaar over lopen en daardoor als één lang nummer klinken, waarbij het een genot is om naar de uitstekende muziek van de band te luisteren en ik kan hardrock liefhebbers dan ook aanraden deze plaat eens te beluisteren.
Geen opmerkingen:

Een reactie posten