maandag 22 december 2014

Review: Urban Junior - The Truth About Dr.S And Mr.P An One Man Synthony In E Minor (Voodoo Rhythm Records) (Elektro Disco Punk)

Urban Junior uit Aarau, Zurich, Zwitserland begon in de boy band HNO, maar ontdekte al snel, dat dat niets voor hem was.
Hij kocht een gitaar, synthesizer, microfoon en kickdrum en begon in 2003 rond te trekken als een elektro punk one man band en was de complete tegenhanger van het Boy George image dat hij had.
Hij maakte zijn debuut album "Music For The Asses", dat hij in 2 dagen opnam, in 2005 voor het Fistfuckerrecords label gevolgd door de song "Urban Cooking Cookbook", dat via hetzelfde label op single verscheen, waarna "Jesus Between Your Legs" op het 7" vinyl verzamel album "Killed By A One Man Band", dat in 2006 via Squoodge Records en Drunk'n'Roll Records werd uitgebracht en er songs van hem verschenen op de verzamel CD's "Punch Me Hard" (Burning Sound, 2006), "Godzilla" (Coffindodgers, 2007) en "One Foot In The Grave" (Kizmiaz, 2009).
Verder verscheen het nummer "Music For The Asses" op de verzamel 2CD "Attack Of The One Man Bands" in 2007 via het Rock N Roll Purgatory label en werden "E-Bomb" (CD, Fistfuckerrecords, 2007), "Black Cadillac" (5" CD single, Squoodge Records, 2007) "Tres Chic" (7" vinyl single, Squoodge Records, 2008), "Halloween Rumble" (7" vinyl single, Squoodge Records, 2009), "Two Headed Demon" (CD/LP, Voodoo Rhythm Records, 2010), "The Driver And The Band" (7"vinyl single, Squoodge Records, 2011) uitgebracht.
Urban Junior deelde het podium met onder andere: Oh Sees, King Khan, Pussywarmers ,Reverned Beat-Man en toerde door de hele wereld met John Spencer Blues Explosion, Bob log III, John Scholey en Jack Oblivian, maar was ook voorprogramma voor bands als Iggy and the Stooges, G. Love and Special Sauce, Test Icicles en The Monstersen deed een Europese toer met John Schooley and Quit your Dayjob, Bondage Fairies, Reverend Beatman, King Automatic en The Masonics.
Zijn tweede uitgave voor het Voodoo Rhythm Records label is een concept album, getiteld "The Truth About Dr.S And Mr.P An One Man Synthony In E Minor" en is zowel op CD als op LP+CD inclusief een poster verschenen.

Het album, dat 13 nummers bevat, start met "Manifest", waarin ik een schitterende elektro punk song te horen krijg met enkele uitstekende tempowisselingen, die gevolgd wordt door "Jetzt", een elektronische disco song met een zeer dansbaar ritme, compleet met disco klap.
Daarna hoor ik "Dr.S.", een swingende elektro disco song met een hypnotiserend ritme, waarna "Stehaufmännchen" volgt en dit nummer ligt in het verlengde van "Dr.S" en Urban Junior gaat dan ook verder in deze song met het maken van zijn swingende elektro disco.(luister naar dit nummer via de youtube link onder de recensie)
Dan volgt "Reflection" en hierin krijg ik een lekker in het gehoor klinkende elektro wave song voorgeschoteld, waarin de zang van Urban Junior, door het gebruik van een versleten microfoon, klinkt, alsof het door een vrouw gezongen wordt.
Met "Lass Los" laat hij me genieten van een heerlijk stukje house, waarin het onmogelijk is stil te blijven zitten en "Backdoor Boogie" is een korte rauwe elektro punk song, die swingt.
In "New Life" speelt Urban Junior een prima new wave song met een dansbaar ritme en in "Der Letzte Kuss" krijg ik opnieuw een schitterende dansbare elektro wave song met disco invloeden te horen.
Vervolgens hoor ik "Again", een lekkere dansbare mix van elektro, punk en new wave, die een aanstekelijk ritme heeft, waarna ik "R.I.T.A.L.I.N." te horen krijg en in dit nummer laat Urban Junior me een schitterend kort stukje hypnotiserende drums horen, dat door vrij heftige zang ondersteund wordt.
Het volgende nummer heet "The End" en hierin wordt weer een dansbare mix gemaakt van elektro, disco en new wave, die gevolgd wordt door het laatste nummer, "Vielen Dank & Auf Wiedersehn", waarin ik een lekker in het gehoor klinkende mix van house, disco, elektro en punk te horen krijg, die swingt als een trein.

"The Truth About Dr.S And Mr.P An One Man Synthony In E Minor" van Urban Junior is een heerlijke LP/CD, die swingt en diverse stijlen dans muziek bevat en een aanrader is voor de liefhebbers van dance in het algemeen.
Geen opmerkingen:

Een reactie posten