maandag 29 december 2014

Review: Stella - Picking Words (Inner Ear, 2014) (Disco / Elektro)

Stella Chronopoulou, beter bekend onder haar artiestennaam Stella, uit Athene, Griekenland, is een singer-songwriter, schilder en multi-instrumentalist, die haar studie aan de Athens School Of Fine Arts afrondde en in dezelfde tijd begon met het schrijven van muziek.
In 2010 werkte ze mee aan het album "Happend Before" van de avant-garde pop groep My Wet Calvin en in het begin van dat zelfde jaar ging ze in de artrock band Expert Medicine spelen, waar ze gitarist en producer Alex Zabaras ontmoette.
Samen richtten ze de band Fever Kids op in 2011 en in 2014 verscheen hun debuut single "Holding Grass” via het Inner Ear label, waarmee ze lovende kritieken oogsten.
In 2012 bracht Stella haar solo EP “Keep Me Naked” via haar soundcloud account uit en buiten haar solowerk, werkte ze samen met diverse Griekse bands zoals Sillyboy, Coti K, Nteibint en Sad Disco vormde ze de band Chest samen met Babis Theocharis.
Begin 2015 verschijnt haar eerste volledige solo album met gelijknamige titel via het Inner Ear Records label en daarvan is de single "Picking Words" de voorloper en verkrijgbaar via alle digitale winkels en op de Inner Ear Bandcamp pagina.

Het bijna 4 minuten durende nummer is een swingende mix van new wave, disco en elektro, waarbij het onmogelijk is stil te blijven zitten en ik vermoed dat  Stella met deze song, zeker hoge ogen zal gooien in de Griekse hitparade.(luister naar dit nummer via de soundcloud link onder de recensie)
Geen opmerkingen:

Een reactie posten