maandag 5 oktober 2015

Review: Dead Ghosts - Love And Death And All The Rest (Burger Records, 2015) (Garagerock)

Dead Ghosts werd in 2008 te Vancouver, Canada, opgericht en bestaat uit: Bryan Nicol - zang, Andrew Wilkinson - sologitaar, Maurizio Chiumento - basgitaar en Michael Wilkinson -drums.
In 2010 verscheen hun debuut album "Dead Ghosts" via digitale download in eigen beheer en werd in 2012 door Burger Records opnieuw uitgebracht op vinyl en werd in 2013 gevolgd door het digitale download album "Can't Get No", dat eveneens heruitgebracht werd door Burger Records en op groen vinyl werd geperst.
In dat zelfde jaar kwam ook het album "DG Rarities" als digitale download uit en in 2014 werd de Dead Ghosts / Skeptics split 7" single in een beperkte oplage van 300 stuks op blauw vinyl door het Frantic label uitgebracht, plus de single "1000 Joints", die in een gelimiteerde hand genummerde oplage van 250 stuks 7" vinyl single verscheen.
Hun nieuwe album "Love And Death And All The Rest" is zowel als CD, als op LP (zwart vinyl en gelimiteerd gekleurd vinyl) uitgebracht door het Burger Records label.

Het album bevat 12 nummers, waarvan het eerste "Another Love" heet en hierin hoor ik de band een heerlijke rustige mix van garagerock, beat en surf in een slepend ritme spelen, die gevolgd wordt door "Rat Race", waarin ik een dansbare mix van country en beat te horen krijg, die vrij commercieel klinkt en een  aangenaam ritme bevat.
Daarna schotelt de band me "Upside Down" voor en in dit nummer laat de band me een schitterende aanstekelijke pop song horen, waarin de zang me lichtelijk aan die van Mick Jagger doet denken en deze wordt gevolgd door "Drink It Dry", dat op single verschenen is en ook hierin hoor ik de band een lekker in het gehoor klinkende mix van garagerock en pop, in een niet al te hoog tempo, spelen. (luister naar dit nummer via de youtube link onder de recensie)
Dan hoor ik "It's Up To You" en daarin speelt de band een fantastische swingende garagerock song, waarbij het voor mij onmogelijk is stil te blijven zitten, waarna "Livin' In My Mind" volgt, een geweldige rustige licht psychedelische garagerock song met surf invloeden.
In "Good Love (Is Not Free)" begint de muziek iets chaotisch, maar al snel verandert dat en krijg ik een lekkere garagerock song voorgezet, waarin het tempo niet al te hoog is en in "Waste My Time" laat de band me genieten van een verrukkelijke swingende uptempo garagerock song, waar enkele prima tempowisselingen in zitten.
Vervolgens krijg ik "Anything For You" te horen en in dit nummer speelt de band een aanstekelijke poprock song, die me lichtelijk aan de muziek van The Rolling Stones doet denken, waarna "All In Row" volgt, een heerlijke swingende rock song.
Daarna hoor ik "Around And Through", waarin de band een fantastische rock speelt, dat een enigszins hypnotiserend eentonig ritme bevat en in "I Will Be Gone" verrast de band me door een soort ballad te spelen, die lichte soul en rhythm & blues invloeden heeft.

Het album "Love And Death And All The Rest" van Dead Ghosts bevat 12 lekker in het gehoor klinkende nummers, waar ik van begin tot einde van genoten heb en ik kan deze schijf dan ook aanraden aan iedere liefhebber van garagerock en pop muziek.
Geen opmerkingen:

Een reactie posten