maandag 5 oktober 2015

Review: Rolando Bruno - Bailazo (Voodoo Rhythm Records, 2015) (Cumbia)

In 2005 startte Rolando Bruno uit Buenos Aires, Argentinië, met het opnemen van zijn muziek als one man band onder de naam Rolando Bruno y su Orquesta MIDI, als extra project naast zijn muziek met de garagerock punk band Los Peyotes, die diverse keren door Europa toerde.
Thuis creëerde hij zijn one man band en smeedde hij oude cumbia nummers samen op zijn computer en transformeerde ze in psychedelische garagerock nummers, die hij live begon te spelen, waarbij hij gitaar speelde en zijn IPod voor de rest van de muziek zorgde.
Op die manier trad hij gedurende een tijd op, maar begon ook eigen nummers te schrijven en deze in de studio ESTUDIO7 te Buenos Aires onder leiding van Miguel Mactas op te nemen, terwijl hij ook enkele gastmuzikanten inhuurde om hem bij te staan voor zijn muziek.
Hij trad met zijn muziek onder andere op festivals op in: Frankrijk, Spanje (Funtastic Dracula Carnival en Guacamayo Fest with Chicha Libre), Zwitserland, Duitsland (Cine Lation Festival Tübingen) en andere Europese landen en natuurlijk in zijn thuisland Argentinië (Tri Marchi).
Zijn CD/LP "Bailazo" is een logische stap om de muziekwereld kennis te laten maken met zijn muziek, die door het Zwitserse Voodoo Rhythm Records op de markt wordt gebracht.

Het album bevat 11 nummers en start met "El Brujito Ramon", waarin ik een heerlijke aanstekelijke dansbare mix van Latijnse cumbia en psychedelische rock te horen krijg (luister naar dit nummer via de youtube link onder de recensie), waarna "Eclipse Boliviano" volgt en hierin speelt Rolando een lekker in het gehoor klinkende instrumentale dansbare mix van cumbia en rock.
Daarna hoor ik "Fiesta Trashera" en ook dit cumbia nummer, dat licht psychedelische invloeden bevat, swingt als een trein en wordt gevolgd door "Thai Cumbia"en in dit nummer laat hij me genieten van een Thaise cumbia, die progressieve rock invloeden heeft en doet denken aan de jaren 60 muziek uit Thailand.
Dan hoor ik "Supermercado Chino", een uitstekende dansbaar instrumentaal nummer, gevolgd door "Deportacion" en ook in dit nummer speelt hij uitstekende dansbare cumbia met westerse invloeden, waarna "Mi Cholita"volgt en hierin krijg ik opnieuw een heerlijk dansbare mix van rock en Latijnse muziek te horen.
In Tortuguita Marina" speelt Rolando ook nu weer een swingend dansbare cumbia rock mix en in "Falafel King" laat hij me een Turks gerelateerde song horen, die ook nu weer erg dansbaar is.
Met "Viento" gaat hij verder met het maken van dansbare cumbia en in ook "Soy De Sagitario" krijg ik een uitstekende dansbare cumbia song te horen, waarin westerse invloeden zitten.

De CD/LP "Bailazo" van Rolando Bruno bevat 11 swingende dansbare cumbia nummers, die ik iedere liefhebber van dit genre kan aanraden.
Geen opmerkingen:

Een reactie posten